Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ

ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ: «Ο μέσος πολίτης δεν αντιδρά ακόμη επειδή δεν έχει χάσει την ελπίδα του οριστικά (...) περιμένει να δει (...) αν θα πληρώσει μόνο αυτός (...) αν τα golden boys εξακολουθούν να διαφεύγουν (...) τότε οι ντομάτες θα φύγουν από τα χέρια των καταναλωτών. Και χωρίς αποδείξεις από τις λαϊκές» (το άρθρο στα ΝΕΑ).

ΝΟΜΙΜΗ ΑΡΠΑΧΤΗ: «Φουσκωμένους λογαριασμούς πληρώνουν από χτες οι καταναλωτές καθώς οι επιχειρήσεις πέρασαν στις τιμές των προϊόντων τους νέους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές» (η είδηση στα ΝΕΑ).

ΡΟΥΣΦΕΤΙ; «Φορολογούμενοι με ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ δε θα απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις δαπανών» (ο πανηγυρισμός στο ΕΘΝΟΣ).

ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ: «Η επιτροπή εισηγείται (...) μια μεγαλύτερη ελαστικότητα στο σύστημα (...) υπηρετεί (...) το δικαίωμα να είναι κανείς χρήσιμος στην κοινωνία (...) η μειωμένη απασχόληση συνταξιούχων (...) όπως και τα "παραγωγικά" γηρατειά αποτελούν τις καινούριες ιδέες διεθνώς» (από την έκθεση για το ασφαλιστικό / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ: «Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις οι πολίτες δηλώνουν τη διάθεση να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ανεξάρτητα αν μέχρι σήμερα συμμετείχαν ή όχι σε κάποιον συνδικαλιστικό φορέα (...) έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα κοινωνικό ρεύμα που δρα και αποφασίζει μόνο του (...) βάζει σε δοκιμασία το συνδικαλιστικό κίνημα (...) δηλαδή είναι η πρώτη φορά που οι συνδικαλιστικοί φορείς κινδυνεύουν να αυτοκαταργηθούν από τα πράγματα (...) και ακόμα είμαστε στην αρχή (...) ας το προσέξουν αυτό στο πολιτικό σύστημα (...) γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων» (η ανάλυση στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΚΑΛΕΣΜΑ: «Η νέα φορο-ληστεία του λαού από την αύξηση του ΦΠΑ ισχύει από χτες (...) Ο ΣΕΒ ζήτησε χτες ακόμη φθηνότερους εργάτες. Ο ΟΟΣΑ ζητά μέτρα όπως κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση μισθών, κατάργηση του βασικού μισθού, απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (...) γίνονται ακόμη πιο φανεροί οι δύο αντίθετοι δρόμοι ανάπτυξης: Ο δρόμος των μονοπωλίων και ο δρόμος της εργατικής τάξης, του λαού. Ενιαία πάλη και κλιμάκωσή της, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, σε ρότα ρήξης, ανατροπής» (το σχόλιο στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ