Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10624

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Σήμερα διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) διοργανώνει συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης. Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ.


ΣΕΛ.  15

ΕΡΓΑΤΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για εφαρμογή της οδηγίας Μπολκεστάιν

Motion Team

Την εφαρμογή της εργατοκτόνου οδηγίας Μπολκεστάιν προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, το οποίο σηματοδοτεί την απελευθέρωση των υπηρεσιών. Οδηγία με την οποία επέρχεται ένα αποφασιστικό χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Αυτές οι επιλογές διαπερνούν στο ακέραιο το κείμενο του Σχεδίου Νόμου που κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Παράλληλα, δημιουργείται το κατάλληλο έδαφος που θα επιτρέψει σε μερικές εκατοντάδες ευρωπαϊκές πολυεθνικές, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τεράστιο χώρο της παροχής υπηρεσιών, να εξαπλωθούν και να κυριαρχήσουν σε βάρος των εκατομμυρίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα επί ευρωπαϊκού εδάφους.


ΣΕΛ.  21

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
«Το δουλεμπόριο δε θα περάσει»!

«Η οδηγία Μπολκεστάιν δε θα περάσει», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Τα συνθήματα αυτά ακούστηκαν χτες έξω από τη διοίκηση των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ). Οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διατράνωσαν την απόφασή τους να μπλοκάρουν το σκλαβοπάζαρο εργατών από χώρες με ισοπεδωμένα εργασιακά δικαιώματα για τα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ. Οι εργάτες διεκδικούν να προσληφθούν άνεργοι της Ζώνης με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


ΣΕΛ.  8

Κόντρα στη φοροεπιδρομή

Οσο μεγάλο ψέμα είναι ότι η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο θα αποδώσει δικαιοσύνη, άλλο τόσο αποπροσανατολισμός είναι το πρόβλημα που ανέκυψε σε ορισμένους κλάδους μικρομεσαίων επιχειρηματιών αν θα έχουν ή όχι ταμειακές μηχανές. Το σίγουρο είναι ότι με το νομοσχέδιο μένει στο απυρόβλητο το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο, ενώ με πρόσχημα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μιας κατηγορίας μεσαίων εισοδημάτων, τη νύφη θα πληρώσουν και πάλι η εργατική τάξη και η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, όπως και με την αύξηση του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων. Μονόδρομος είναι η ενιαία λαϊκή πάλη για φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο 45%, άμεσα. Απαλλαγή από τους φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο αγροτικής κίνησης. Φορολογική ελάφρυνση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ με κατάργηση κάθε είδους «αντικειμενικών κριτηρίων».



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ο κοινός αγώνας έφερε τα πρώτα αποτελέσματα

ΣΕΛ.  23
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Λεφτά υπάρχουν μόνο για το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα

ΣΕΛ.  6   -   7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ