Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ολοήμερες απεργιακές αλυσίδες

Στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα ήταν μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία. Στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στην πλατεία Πάργης οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μαζί με το ΠΑΜΕ έβαλαν ολοήμερο «λουκέτο», ζητώντας την άμεση ανάκληση των 4 απολύσεων. Τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ νέκρωσαν, τα σφυριά στις οικοδομές σίγησαν. Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο, σταμάτησε στη νομαρχία όπου κρεμάστηκε γιγαντοπανό και πέρασε μπροστά από το σούπερ-μάρκετ «Αρβανιτίδης». Βροντερό «παρών» έδωσαν και οι μαθητές με πορεία που προηγήθηκε σε σχολεία της πόλης, καλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στην Κέρκυρα, με το ΠΑΜΕ διαδήλωσαν ακόμη πιο μαζικά οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας. Το λιμάνι δε λειτούργησε, οι τράπεζες κατέβασαν ρολό, όπως και η νομαρχία. Το «ποτάμι» των απεργών πλημμύρισε τα καντούνια. Τραπεζοϋπάλληλοι, ναυτεργάτες, οδηγοί φορτηγών έκαναν το βήμα και συμπορεύτηκαν με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων, μαζί με αγρότες και νεολαία καταλήγοντας έξω από το ξενοδοχείο» CORFU PALACE», για να δηλώσουν ότι η ασυδοσία και αυθαιρεσία του ομίλου «Aquis» δε θα περάσει.

Από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων ήταν και η απεργιακή κινητοποίηση στη Λευκάδα, με τη συμμετοχή νέων εργαζομένων από το χώρο του Δημοσίου. Στην Ηγουμενίτσα το εργοτάξιο κατασκευής του νέου λιμένα δε λειτούργησε, ενώ στην Πρέβεζα ρολά κατέβασαν τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο και της στάσης εργασίας που κήρυξε ο Εμπορικός Σύλλογος.

Στο Αγρίνιο, με επιτυχία δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης στο δήμο και στα γιαπιά. Στην Αμφιλοχία με το ΠΑΜΕ κατέβηκαν οι εργαζόμενοι στο ΚΑΦΚΑ, απαιτώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ίδρυμα το οποίο λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει και το χώρο της Υγείας διώχνει προσωπικό και άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ανάγκης ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας. Στο Μεσολόγγι τα εργοτάξια της Ιονίας Οδού δε λειτούργησαν και δόθηκε με επιτυχία η μάχη της περιφρούρησης στο ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ. Στη Ναύπακτο έγινε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων με έντονη τη συμμετοχή μεταναστών από το χώρο της οικοδομής. Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην Αρτα λόγω τοπικής αργίας τη μέρα της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ