Για την απόφαση της ΕΟΕ να τους διώξει από το Παναθηναϊκό Στάδιο ενημέρωσαν τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παλαίμαχων αθλητών στίβου
Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της ΕΟΕ να τους κάνει έξωση από τα γραφεία τους, που βρίσκονται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενημέρωσε χτες τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ Θ. Λιάππη αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών Στίβου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σ. Συμεωνίδη και τον γγ Γ. Κάβουρα. Ο χώρος που παραχωρήθηκε στην Ομοσπονδία το 2005 και εγκαινιάστηκε πέρσι εκτός των γραφείων της Ομοσπονδίας στεγάζει και ένα μικρό μουσείο του ελληνικού στίβου.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, η Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια με «φθηνές δικαιολογίες», προβάλλοντας ως άλλοθι την αναζήτηση χώρου για αποθήκευση της εξέδρας που χρησιμοποιήθηκε για την παράδοση της φλόγας στο Βανκούβερ (για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών). Ωστόσο, όπως επισημαίνουν πίσω από την ενέργεια της ΕΟΕ να τους διώξει από το ...φυσικό τους χώρο (όπως χαρακτηρίζουν το Παναθηναϊκό Στάδιο) κρύβονται άλλες προθέσεις που έχουν να κάνουν με διαμάχη συμφερόντων, αλλά και σκοπούς που αφορούν την εμπορική εκμετάλλευση του σταδίου. Ο Σ. Συμεωνίδης χαρακτήρισε την ενέργεια χτύπημα στους βετεράνους αθλητές και στην ίδια την Ομοσπονδία, η οποία περιλαμβάνει στους κόλπους της 40 συλλόγους και συνολικά 10.000 μέλη. «Την ώρα που οι βετεράνοι αθλητές διοργανώνουν εθνικά πρωταθλήματα και συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις πάντα με δικά τους έξοδα η ΕΟΕ αποφασίζει να κάνει έξωση στην Ομοσπονδία...Δεν θα το αφήσουμε να περάσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Από την πλευρά του ο Θ. Λιάππης δεσμεύτηκε στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για τη συμπαράσταση του Κόμματος στις ενέργειές τους, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
«Θωρούμε απαράδεκτο το γεγονός είτε μιλάμε για τους βετεράνους είτε για όλο το λαό να πληρώνει κάποιος προκειμένου να ασκηθεί. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους παλαίμαχους αθλητές αλλά όλους τους εργαζομένους. Το ίδιο το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις (υλικοτεχνική υποδομή, χρηματοδότηση, επιστημονική παρακολούθηση) για την άσκηση των νέων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων. Στο σημερινό πλαίσιο που διέπει τον αθλητισμό όμως ό,τι δεν πουλάει αφήνεται στη μοίρα», δήλωσε μεταξύ άλλων Θ. Λιάππης.