Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ
«Χαρτοπόλεμος» για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Νέα επεισόδια υπήρξαν χτες στη διαφωνία μεταξύ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) και της πολιτείας μετά τις καταγγελίες της πρώτης σχετικά με τις άθλιες συνθήκες προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων πόλο αλλά και γενικότερα των αθλητών του υγρού στίβου.

Οπως είχε ειπωθεί σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της ΚΟΕ με αφορμή τις επιτυχίες της Εθνικής ανδρών πόλο και του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση, οι αθλητές προετοιμάζονται σε άθλιες συνθήκες εξαιτίας είτε της έλλειψης ικανών εγκαταστάσεων είτε της ακαταλληλότητας των όσων χρησιμοποιούνται. Μάλιστα, για το δεύτερο ζήτημα στο επίκεντρο βρέθηκε η πισίνα του Ζαππείου, όπου, όπως ειπώθηκε, «τα νερά ήταν πιο βρώμικα και από το λιμάνι του Πειραιά».

Για το θέμα αρχικά θέση πήρε η ΓΓΑ, που με ανακοίνωσή της επισήμανε πως ουδέποτε είχε ζητηθεί από την Ομοσπονδία το κλειστό του ΟΑΚΑ για προπονήσεις των Εθνικών ομάδων. Ακολούθησε ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), που τόνιζε την καταλληλότητα των νερών της πισίνας του Ζαππείου, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικά έγγραφα. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία με νεότερη ανακοίνωσή της απάντησε στην αντίστοιχη της ΓΓΑ εστιάζοντας στο κόστος που έχει για την ίδια η χρησιμοποίηση του κλειστού του ΟΑΚΑ τόσο για τις προπονήσεις όσο και ιδιαίτερα για την πραγματοποίηση αγώνων. Μάλιστα, ανέφερε το παράδειγμα του πρόσφατου σχολικού πρωταθλήματος, που στοίχισε για μόλις 3 μέρες 10.000 ευρώ.

Χτες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, συναντήθηκε με τον προπονητή της Εθνικής ανδρών, Θοδωρή Βλάχο, και τον αρχηγό, Χρήστο Αφρουδάκη, στους οποίους γνωστοποίησε ότι η ΓΓΑ έχει ενημερώσει την ΕΟΕ από το Δεκέμβρη του 2015 ότι τα Εθνικά και Ολυμπιακά κέντρα είναι στη διάθεση των Εθνικών ομάδων δωρεάν. Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από πλευράς υφυπουργείου για τη συνάντηση αφήνονται αιχμές ότι η στάση της Ομοσπονδίας σχετίζεται «με τους ελέγχους που έχουν διαταχθεί και τις εξηγήσεις που έχουν ζητηθεί σχετικά με την οικονομική διαχείριση του 2015».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ