Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Εντονες αντιδράσεις για τη «Βιοκεράλ»

Εντείνονται οι αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων της Λάρισας για την καύση επικίνδυνων υλικών στην κεραμοποΐα «Βιοκεράλ» και την προκλητική στάση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που είχε προχωρήσει τον περασμένο Δεκέμβρη στην ένταξη της επιχείρησης στο Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου, την οποία, τελικά, υποχρεώθηκε να ανακαλέσει.

Κάλεσμα στους Λαρισαίους να πάρουν την υπόθεση προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος στα χέρια τους απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην κεραμοποΐα «Βιοκεράλ». Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ «η Λάρισα είναι μία από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά πόλεις της Ευρώπης κι αυτό οφείλεται στην πλήρη αδιαφορία των αρμόδιων αρχών (Νομαρχία - Υπουργείο Περιβάλλοντος - Υγειονομικές Υπηρεσίες κλπ.) που ουσιαστικά ενισχύουν με τη στάση τους την αυθαιρεσία των επιχειρήσεων στη μόλυνση του περιβάλλοντος». Και υπογραμμίζει: «Εδαφος, υπέδαφος, ατμόσφαιρα έχουν παραδοθεί άνευ όρων στο κεφάλαιο. Οι ασθένειες (καρκίνοι, λευχαιμίες κ.ά.) θερίζουν τους εργαζόμενους του νομού μας. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση των αρμοδίων. Για τη ΒΙΟΚΕΡΑΛ, ιδιαίτερα, έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές τόσο για την παύση του ΠΕΤ - ΚΟΚ, όσο και για την λυματολάσπη και τα νοσοκομειακά απόβλητα που καίγονται. Ομως και αυτή η επιχείρηση απολαμβάνει την προστασία των κυβερνήσεων και των υπηρεσιών».

Καταλήγοντας, το ΕΚΛ επισημαίνει: «Το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες μαζί με άλλους φορείς της πόλης μας, για να αναγκάσουμε τους αρμόδιους φορείς να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής μας».

Στο μεταξύ, την αναστολή της λειτουργίας της κεραμοποΐας «Βιοκεράλ», λόγω παραβιάσεων περιβαλλοντικών όρων, που υποχρεούται να τηρεί, αποφάσισε το Κέντρο Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ