Κυριακή 26 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εργατικό ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΑΡΑΖ αύριο και μεθαύριο

Με εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς εργαζομένους έρχεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση το επόμενο 48ωρο. Στο στόχαστρο των απεργών βρίσκεται το νομοσχέδιο του ΕΣΥ, η συνέχιση της οικονομικής πολιτικής, σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, οι αντιδραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, αλλά και το αντεργατικό τερατούργημα, που η κυβέρνηση κατέθεσε προχτές στη Βουλή.

Στο δρόμο του αγώνα θα βρεθούν την Τρίτη 28 του Νοέμβρη εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι της Λέσβου, οι συνταξιούχοι, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Από αύριο το πρωί απεργούν οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και οι συμβασιούχοι των δήμων.

Ο απεργιακός αναβρασμός, τα οξυμένα προβλήματα και η προκλητική στάση της κυβέρνησης κάνουν επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για άμεσο συντονισμό και γενίκευση των κινητοποιήσεων και κλιμάκωση της πάλης, ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και ειδικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Κάλεσμα, που δίνει διέξοδο στις αγωνιστικές διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και βάζει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μπροστά στις μεγάλες ευθύνες τους.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ