Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Μπροστά με τη ΔΑΣ

Η  «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί σε υπερψήφισή της στις αρχαιρεσίες για ένα ταξικό και αγωνιστικό συνδικάτο 

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού, που θα γίνουν 4 - 7 του Δεκέμβρη στα γραφεία του Συνδικάτου και με την ψήφο τους να δώσουν «γροθιά στο στομάχι» της αντίδρασης και του κυβερνητικού συνδικαλισμού, απευθύνει με ανακοίνωσή της η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ).

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντισταθούμε στη νέα λαίλαπα που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία και χτυπά τα δικαιώματά μας, ενώ συνεπικουρείται από τη φιλοκυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ και των συνοδοιπόρων της».

Η ΔΑΣ με την ανακοίνωσή της καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την ανυπαρξία του κράτους πρόνοιας για βασικές και θεμελιώδεις ανάγκες των εργαζομένων (όπως η Υγεία, η Παιδεία, το δικαίωμα στην εργασία, κ.ά.), το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών επιχειρήσεων στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Καταδικάζοντας τη στάση που είχαν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο Συνδικάτο - στο ΔΣ συμμετείχαν 7 σύμβουλοι της ΔΑΣ και 4 της ΠΑΣΚΕ - η ΔΑΣ σημειώνει, πως σε βασικά θέματα που απασχολούσαν τον κλάδο «έμπαιναν φραγμός και εμπόδιο για την καλύτερη οργάνωση και δράση μας».

«Η στάση τους στη γενική συνέλευση που τροποποιήσαμε το Καταστατικό μας και κάναμε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του Συνδικάτου, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να βάζει τις κομματικές ή παραταξιακές συμπάθειες και προτιμήσεις πάνω από το κοινό συμφέρον και τα δικαιώματα του κλάδου. Η άρνησή τους για τη δημιουργία του Συνδικάτου αποδεικνύει για άλλη μια φορά, μαζί με την εμμονή τους για συμμετοχή στον περιβόητο "κοινωνικό διάλογο", ότι ο σκοπός τους είναι το κομματικό συμφέρον και η συνέχιση του κυβερνητικού συνδικαλισμού», υπογραμμίζει η ΔΑΣ, καλώντας σε υπερψήφιση του ενωτικού, ταξικού, αγωνιστικού ψηφοδελτίου της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ