Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΛΜΕ
Πλαίσιο καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Με δικό τους πλαίσιο αιτημάτων, με το οποίο καταδικάζουν το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής-αντεργατικής πολιτικής, και διεκδικώντας παιδεία σε όφελος του λαού, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 28 του Νοέμβρη πέντε ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου. Οι ΕΛΜΕ, που προχώρησαν στο συντονισμό της δράσης τους μετά από γενικές συνελεύσεις, καλούν όλους τους καθηγητές να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, στην οποία το Συντονιστικό των ΕΛΜΕ θα κατέβει με δικό του πανό και τα δικά του αιτήματα.

Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι ΕΛΜΕ Πειραιά, η Γ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η ΕΛΜΕ που καλύπτει τις περιοχές Ζεφύρι - Λιόσια, «όλη η μέχρι τώρα πορεία δηλώνει περίτρανα ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας στην αδράνεια της σημερινής πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ ούτε στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ». Σημειώνουν ότι «απαιτείται αποφασιστικός αγώνας και συντονισμός της δράσης των ΕΛΜΕ "από τα κάτω", με αποφάσεις ΓΣ και μαζικές διαδικασίες, σε κοινό βηματισμό με τους μαθητές που βρίσκονται πάλι στο δρόμο διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή, με τους φοιτητές και σπουδαστές, μαζί με τους γονείς που αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά για τη μόρφωση των παιδιών τους, τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική».

Οι πέντε ΕΛΜΕ, μετά την απεργία, κλιμακώνουν τον αγώνα με γενικές συνελεύσεις για 24ωρη απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη και καλούν τις άλλες ΕΛΜΕ να πάρουν ανάλογες αποφάσεις για απεργία ή να συμμετάσχουν με κήρυξη 3ωρης στάσης από τα ΔΣ.

Στην απεργία της Τρίτης συμμετέχουν με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Η προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ ορίστηκε για τις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Κοραή, ενώ οι δάσκαλοι την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ