Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤ
Ολοι στην απεργία και στη συγκέντρωση

Στο πλαίσιο περιοδειών του ΠΑΜΕ, κλιμάκιο συνδικαλιστών επισκέφθηκε χτες το ΚΑΤ και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις

Σε μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του κλάδου τους στις 27 και 28 Νοέμβρη, κάλεσαν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικό και τεχνικό, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της ΕΣΑΚ Υγειονομικών, στη χτεσινή περιοδεία στο ΚΑΤ.

Διάχυτη ήταν η αγανάκτηση των εργαζομένων από την εφαρμογή «Θατσερικών» πολιτικών στο χώρο της Υγείας και η διάθεση ν' απεργήσουν. Αξια λόγου και η διάθεση των γιατρών για αγώνες. Διαβάζοντας τις προκηρύξεις του ΠΑΜΕ και τις ανακοινώσεις για τα ιδιαίτερα προβλήματα του χώρου, νοσηλεύτριες, νοσηλευτές στάθηκαν στην ανυπαρξία μιας «δυνατής» οργάνωσης, στην απουσία ενημέρωσης για το νομοσχέδιο, στην προσπάθεια τού «διαίρει και βασίλευε» στους εργαζόμενους μέσα από το διαχωρισμό των χρόνων σπουδών, στον «απεργοσπαστικό μηχανισμό» με τη δικαιολογία του προσωπικού ασφαλείας. Κατήγγειλαν επίσης ότι γίνονται νέες προσλήψεις με 8μηνες και 11μηνες συμβάσεις.

«Τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ανώνυμες εταιρίες, με τους δικούς τους μάνατζερ που υπακούν στους νόμους της αγοράς», επισήμανε στους εργαζόμενους ο συνδικαλιστής Ν. Ζώτος, μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Το προσωπικό των Νοσοκομείων, μετακινούμενο πια, δε θα έχει σταθερή θέση, θα πηγαίνει όπου υπάρχει ανάγκη. Οι δείχτες αποδοτικότητας θ' αξιολογούν την «επιχείρηση» ανάλογα με πόσους ασθενείς εξέτασε σ' ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο, με όσα περισσότερα εξιτήρια δίνονται στους ασθενείς και συνέχισε: «η αύξηση των νοσηλίων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, η μείωση των συντάξεων προϊδεάζει για το πού "σπρώχνεται" η ασφάλιση. Σιγά - σιγά το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό θα πρέπει να το λύνει ο καθένας μόνος του!».

Η Τ. Κολισίκα από το διοικητικό προσωπικό του ΚΑΤ, σημείωσε «την αναγκαιότητα να συμμετέχουν όλοι στις συνελεύσεις και να κατέβουν στην πορεία.

Τέλος, ο Ν. Ζώτος κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, ν' αντισταθούν μαζικά γιατί αν δεν πιέσουν δε θα πάρουν. «Το σωματείο είναι οι ίδιοι, αυτοί το εκλέγουν. Πρέπει λοιπόν να εκφράζει τις διαθέσεις τους και να προασπίζει τα συμφέροντά τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ