Σάββατο 13 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τα δικαιώματα των εργαζομένων «κοστίζουν»

Με προκλητικά επιχειρήματα αιτιολόγησε, χτες στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας το πετσόκομμα κατά 200.000 όσων παίρνουν τα κουπόνια της Εργατικής Εστίας

Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τις πολιτικές επιλογές αποδόμησης της Κοινωνικής Ασφάλισης και των κοινωνικών παροχών όπως προέκυψε από την απάντηση που έδωσε χτες στη Βουλή, ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος, σε Ερώτησή του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, για την περικοπή κατά 200.000 των δελτίων κοινωνικού τουρισμού που θα αποδοθούν σε δικαιούχους από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικαλέστηκε τα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού και απέδωσε τις περικοπές στο ότι «κάθε δελτίο, όμως, κοστίζει και έτσι πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία αυτού του Οργανισμού». Επισης, υποστήριξε ότι οι υποδοχείς των δικαιούχων δε μπορούν να απορροφήσουν όσους κάνουν χρήση των δελτίων γιατί επιλέγουν όλοι τις ίδιες περιόδους. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας λέγοντας ότι «ο ίδιος ο Οργανισμός μας πρότεινε να είμαστε φέτος πιο φειδωλοί».

«Το μόνιμο επιχείρημα που, όταν πρόκειται για ανάγκες και παροχές προς τους εργαζόμενους, είναι ότι το ΙΚΑ δεν έχει αποδώσει τα οφειλόμενα, είτε προς την Εργατική Εστία, είτε προς τον ΟΑΕΔ, και πάει λέγοντας» σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζοντας πως ακόμη και αν αποδεχθεί κανείς τον ισχυρισμό αυτό, την ευθύνη για την κατάσταση έχουν «οι πολιτικές που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ». Οπως τόνισε ο Γ. Γκιόκας, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δείχνει ότι «η επίθεση στα λαϊκά εργατικά δικαιώματα δεν αφορά μόνο την ασφάλιση, το εισόδημα, την Υγεία και την Πρόνοια, αλλά ακουμπά το σύνολο των πλευρών της ζωής των εργαζομένων και το σύνολο των δικαιωμάτων τους». Τέλος, παρατήρησε ότι «το ποσοστό των εργαζομένων που δε θα μπορούν να απολαύσουν το δικαίωμα στις διακοπές το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί. Και θα αυξηθεί με βάση την πολιτική της Κυβέρνησης, με βάση την αφαίμαξη που γίνεται σήμερα στο λαϊκό εισόδημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ