Σάββατο 13 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κάλεσε απεργούς σε απολογία

Η διοίκηση περιφρουρεί τα συμφέροντα της COSCO με τις πλάτες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΟΜΥΛΕ

Προφορικές κλήσεις σε ...«απολογία» δέχονται εργαζόμενοι του ΟΛΠ ΑΕ επειδή συμμετείχαν στην απεργία στις 10 Φλεβάρη! Ηδη χτες το πρωί στο διευθυντή του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του ΟΛΠ «παρουσιάστηκαν» 5 τεχνικοί του Οργανισμού για να «δώσουν εξηγήσεις» και όπως φαίνεται έπεται και συνέχεια.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ δήλωσαν απεργοί, χαρακτηρίστηκαν «αδικαιολογήτως απόντες». Ο ένας μάλιστα από αυτούς είναι και μέλος της διοίκησης της ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας), εκπρόσωπος της παράταξης «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα», συσπειρωμένης στο ΠΑΜΕ.

Από τους εργαζόμενους ξεκαθαρίστηκε στον διευθυντή ότι η ενέργεια αυτή είναι «πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη» και έτσι θα την αντιμετωπίσουν. Ενώ έγινε σαφές ότι γι' αυτούς το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν εξαρτάται από τις ορέξεις των εργατοπατέρων και δεν πρόκειται να το παραχωρήσουν στο όνομα καμιάς αστικής «νομιμότητας». Πρόκειται για καθαρά εκβιαστική, τρομοκρατική ενέργεια της διοίκησης του ΟΛΠ. Για λογαριασμό της κινεζικής πολυεθνικής COSCO, η οποία πλέον είναι το μεγάλο αφεντικό του λιμανιού, η διοίκηση του Οργανισμού επιδιώκει να στείλει το μήνυμα «καθίστε στα αυγά σας» σε όλους τους εργαζόμενους του ΣΕΜΠΟ.

Το θράσος της εργοδοσίας τροφοδοτεί και ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΑΠ που πλειοψηφούν στην ΟΜΥΛΕ και στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου. Η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ, ταγμένη στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας, ως στήριγμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για συμμετοχή στην απεργία τις 10 Φλεβάρη, συνεχίζοντας την υπονομευτική της τακτική απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Η ίδια πλειοψηφία είναι που προσυπέγραψε και την παράδοση της προβλήτας ΙΙ, της μόνης προβλήτας που λειτουργεί - η προβλήτα Ι που υποτίθεται ότι θα ανήκει στον ΟΛΠ ακόμα κατασκευάζεται - στην πολυεθνική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ