Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Τραγικός θάνατος για οχτώ μετανάστες

Χιλιάδες μετανάστες που θα καταφέρουν να φτάσουν ζωντανοί στη χώρα μας, τους περιμένει η άγρια καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία (φωτ. από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών)

Icon

Χιλιάδες μετανάστες που θα καταφέρουν να φτάσουν ζωντανοί στη χώρα μας, τους περιμένει η άγρια καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία (φωτ. από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών)
Τραγικό θάνατο βρήκαν το βράδυ της Τετάρτης οχτώ μετανάστες (έξι άνδρες, μία γυναίκα κι ένα ανήλικο κοριτσάκι) στο Ποτοκάκι της Σάμου, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη χώρα. Σύμφωνα με μαρτυρία ενός διασωθέντα, οι μετανάστες ξεκίνησαν από τα παράλια της Τουρκίας με μία μικρή βάρκα, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι εντάσεως πάνω από 100 χλμ. την ώρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει η βάρκα στην οποία επέβαιναν. Ο εντοπισμός των υπόλοιπων μεταναστών έγινε από σκάφη των λιμενικών αρχών του νησιού και ενός ελικοπτέρου. Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει η διάσωση του μοναδικού επιζώντα από το διερχόμενο φορτηγό πλοίο «ARVIN» που έπλεε στην περιοχή. Προανάκριση διενεργεί το Λιμενικό μετά τον ισχυρισμό του διασωθέντα ότι στη βάρκα επέβαιναν περισσότερα άτομα.

Ενα ακόμα τραγικό περιστατικό, που έρχεται να αναδείξει την απάνθρωπη κατάσταση που βιώνουν οι μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, οι οποίοι «παίζουν» τη ζωή τους κορόνα - γράμματα, προκειμένου να διαφύγουν από την εξαθλίωση και τους πολέμους. Ενα ακόμα περιστατικό που φέρνει στην επιφάνεια τα αποτελέσματα της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής» προς τη μετανάστευση, που «τσακίζει» τους ξεριζωμένους στα σύνορα, ενώ όσους από αυτούς καταφέρουν να φτάσουν στη χώρα, τους περιμένουν η άγρια καταστολή, το κυνηγητό, οι εργοδοτικοί εκβιασμοί και οι απειλές, όλα συνέπειες της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ