Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση

Παραπέμπει στο Πειθαρχικό την δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Α. Ανανιάδου, γιατί συμμετείχε στη συμβολική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, τη μέρα της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη

Στα χνάρια της διαβόητης εγκυκλίου Σανιδά, για την ποινικοποίηση των αγώνων και μετά από το Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος που μοίρασε κλήσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τη σκυτάλη πήρε ένα συνδικάτο! Ναι, έγινε και αυτό! Πρόκειται για την πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, που λειτουργώντας ως εισαγγελέας, αποφάσισε χτες (με ψήφους 6 - 3) να παραπέμψει στο Πειθαρχικό την δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αννα Ανανιάδου, επειδή συμμετείχε στη συμβολική ολιγόλεπτη παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, τη μέρα της πανεργατικής απεργίας στις 17 του Δεκέμβρη.

Την ώρα που και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται αντιμέτωποι με την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών, χιλιάδες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και, φυσικά, και στη Μακεδονία και τη Θράκη, δουλεύουν ανασφάλιστοι, με το «μπλοκάκι» και άλλοι τόσοι βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης, η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ, όχι μόνο δεν οργανώνει την αντίσταση των εργαζομένων, αλλά εμφανίζεται και «βασιλικότερη του βασιλέως». Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους, τα ίδια τα συνδικάτα να ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση!

Αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια της λυσσαλέας επίθεσης που εξαπέλυσε η ίδια εργοδοτική πλειοψηφία, σε κοινό μέτωπο με μερίδα των ΜΜΕ, ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με αφορμή αυτήν τη συμβολική παρέμβαση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Το γεγονός ότι με την απόφαση που πήραν δεν παραπέμπουν στο Πειθαρχικό την Α. Ανανιάδου, αλλά «την περίπτωση», χωρίς να αναφέρουν το όνομά της, αποδεικνύει ότι αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι να δημιουργήσουν δεδικασμένο ενάντια σε μορφές πάλης του λαϊκού κινήματος.

Την πρόταση για παραπομπή έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μόσχος Βοϊτσίδης, ο οποίος, εκτός από δημοσιογράφος, ασκεί και το επάγγελμα του δικηγόρου. Την υπερψήφισαν οι Δημήτριος Ντόζης, Βασίλειος Παπαδημούλης, Χριστίνα Χαλεπλίδου, Αναστάσιος Φωκιανίδης και Βασίλειος Κοντογουλίδης, που συνδιοικούν, εκπροσωπώντας τις προσκείμενες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ παρατάξεις.

Κατά της πρότασης ψήφισαν οι Γιώργος Αδάμ, Παναγιώτης Χανός και Μαρίνα Μεϊντάνη.

Αφορμή και πρόσχημα για την πρόταση παραπομπής έδωσε - σύμφωνα με πληροφορίες - η αποστολή από την γενική διευθύντρια της ΕΤ3 Θάλεια Ιωαννίδου - Καραθανάση οπτικοακουστικού αντίγραφου του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ3 και μιας επιστολής, με την οποία εξέφραζε την «ελπίδα» η ΕΤ3 «να μην αποτελεί βήμα προβολής των απόψεων απρόσκλητων οργανώσεων και μεμονωμένων πολιτών». Και αυτό, «για την προστασία της ακώλυτης λειτουργίας της ΕΤ3, της πολυφωνίας, της δεοντολογίας αλλά και των εργαζομένων».

Θυμίζουμε ότι τη μέρα της πανεργατικής απεργίας, στελέχη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε ολιγόλεπτη συμβολική παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 και η Α. Ανανιάδου ήταν αυτή που διάβασε το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Ετσι επέλεξε το ΠΑΜΕ να σπάσει τον αποκλεισμό που είχε επιβληθεί από όλα τα ΜΜΕ (κρατικά και ιδιωτικά) και να βγάλει στον «αέρα» τη φωνή των εργατών. Επέλεξε την ΕΤ3, που εκείνη τη μέρα μετέδιδε ενημερωτικές εκπομπές, καθώς οι δημοσιογράφοι εργάζονταν κανονικά, αφού η ΕΣΗΕΜ-Θ, το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην «παραταξιακή απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ». Μέσα από το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ καταγγέλθηκε, επίσης, πως η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ υπονόμευε την απεργία των δημοσιογράφων που εκείνη τη μέρα απεργούσαν, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ