Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΠΕΡΓΟΙ ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Σήμερα διαδηλώνουν στην Αθήνα

Το ΠΑΜΕ καλεί σε έμπρακτη στήριξη κάθε εργάτη και συνδικάτο

Αγώνας που αναδεικνύει την πολιτική δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης είναι αυτός που δίνουν οι αλλιεργάτες (φωτ. από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Μηχανιώνα)
Αγώνας που αναδεικνύει την πολιτική δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης είναι αυτός που δίνουν οι αλλιεργάτες (φωτ. από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Μηχανιώνα)
Μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Μηχανιώνας, την ώρα που είναι προγραμματισμένη να γίνει άτυπη τριμερής συνάντηση. Η συνάντηση ορίστηκε μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ. Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Αγγελο Τζέκη, θα κάνει παρέμβαση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, για τα προβλήματα των αλιεργατών. Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι θα βρεθεί στο πλευρό των εργατών και σήμερα, όπως κάνει από την πρώτη στιγμή του αγώνα τους, καλώντας τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να κάνουν το ίδιο.

Οι αλιεργάτες διεκδικούν να έχουν δικούς τους εκπροσώπους στον υπολογισμό του μερτικού, μέθοδο με την οποία πληρώνονται, να τους καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και να επιστρέψουν στην ασφάλιση του ΙΚΑ από την οποία τους έβγαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2004 για να τους εντάξει στον ΟΓΑ. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να τον περιφρουρήσουν από την επιχείρηση απεργοσπασίας που ετοιμάζουν οι μεγαλοπλοιοκτήτες.

Για την οικονομική στήριξη των αλιεργατών που από τις 6 Γενάρη πραγματοποιούν απεργία και είναι χωρίς εισόδημα, το ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Αιγύπτιων αλιεργατών Μηχανιώνας εξέδωσαν και διακινούν κουπόνια των 2 και 5 ευρώ, αντίστοιχα. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων και ενισχύουν από το υστέρημά τους τους απεργούς μετανάστες εργαζόμενους. Η πολύμορφη έκφραση αλληλεγγύης στους απεργούς δυναμώνει καθημερινά. «Η περήφανη απάντηση που δίνουν οι μετανάστες αλιεργάτες μαζί με το ΠΑΜΕ δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη για να φρενάρουν τον τυφώνα των αναδιαρθρώσεων που έρχεται, αλλά κυρίως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου.

Στο μεταξύ, με σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας ζητούν από το υπουργείο Εργασίας, να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΕΠΕ την περίοδο του 2009 για τις συνθήκες εργασίας των αλιεργατών στην περιοχή του Θερμαϊκού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ