Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αρχοντες και τσιράκια

Μπορεί οι μεγαλοβιομήχανοι να εμφανίζουν θέσεις και προτάσεις προς τις κυβερνήσεις, τάχα για να συζητηθούν, αλλά όλοι, μα όλοι, ξέρουν ότι είναι παλιός και πολύ γερός ο δεσμός της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας. Το κεφάλαιο ορίζει και οι πολιτικοί υπηρέτες του υλοποιούν.

Ενδεικτική είναι η, δημόσια, διασύνδεση του Ελληνα βιομήχανου Λ. Λαυρεντιάδη με το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, με έδρα την Ουάσιγκτον. Χρηματοδοτώντας τη νέα Εδρα Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πήρε και το όνομά του, συνέδεσε την επιχειρηματική του οντότητα με ένα κέντρο - μέλος της διοίκησης του οποίου είναι και ο διαβόητος Κίσινγκερ - που σαφώς θα του ανοίξει «πόρτες», αλλά και που έχει βαρύνοντα ρόλο στη διαμόρφωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ. Ο επίσης διαβόητος, Μπρεζίνσκι, πρώην σύμβουλος για θέματα ασφάλειας των ΗΠΑ, ήρθε στην Ελλάδα για να χαιρετίσει το γεγονός.

Επονται νέες «λαμπρές» σελίδες πολιτικής και οικονομικής επέμβασης εναντίον των λαών της πολύπαθης περιοχής, με τα λεφτά των πλουτοκρατών και με τα μυαλά των «γερακιών» και των πρακτόρων των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ