Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣτΕ
Πρόταση για διακοπή της κυνηγετικής περιόδου

Την απαγόρευση του κυνηγιού πανελλαδικά και για όλα τα είδη θηραμάτων μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου θα προτείνει η εισηγήτρια Μ. Γκορτζολίδου, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσεχή συνεδρίαση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Η κυνηγετική περίοδος ισχύει από 20/8/2009 μέχρι 28/2/2010 με υπουργική απόφαση, όπου καθορίζονται τα είδη και ο αριθμός των θηραμάτων ανά κυνηγό. Εναντίον αυτής της απόφασης προσέφυγε στο ΣτΕ η Ζωοφιλική Οικολογική Ενωση Ελλάδος ζητώντας την ακύρωσή της, γιατί δεν προηγήθηκε η απαιτούμενη από τη διεθνή και ελληνική νομοθεσία ειδική έρευνα για τις επιδράσεις που θα έχει το κυνήγι στον πληθυσμό των θηραμάτων και στην αναπαραγωγή τους και κυρίως τις επιπτώσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Η σύμβουλος Επικρατείας θα προτείνει να γίνει δεκτή η προσφυγή, γιατί η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης βασίσθηκε σε μελέτες, οι οποίες στηρίζονται σε στοιχεία παρελθόντων ετών και όχι του 2009, όπως απαιτεί η νομοθεσία. Ως προς το κυνήγι στις καμένες περιοχές η κυρία Γκορτζολίδου θα πει ότι η Υπουργική Απόφαση δεν περιέχει καμία ρύθμιση, απλώς παραπέμπει σε άλλες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν και απαγορεύουν το κυνήγι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ