Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Απεργούν στις 3 Δεκέμβρη

Συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ.

Σε 24ωρη απεργία στις 3 Δεκέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, τη ΔΑΣ ΟΤΑ, να καλούν σε μαζική συμμετοχή, σε υιοθέτηση και πάλη με το ταξικό πλαίσιο αιτημάτων που έρχεται σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Τη μέρα της απεργίας η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής οργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ.

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εντείνει την αντεργατική επίθεση και καταγγέλλει την πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ) που στηρίζουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΠΑΣΚΕ στηρίζει το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ που διατηρεί το καθεστώς ομηρίας, η ΔΑΚΕ και η ΑΣΚ (ΣΥΝ) προβάλλουν αποπροσανατολιστικές προτάσεις για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η ίδια πλειοψηφία αρνείται το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης με τους εργαζόμενους αυτούς. Με στόχο την προετοιμασία της απεργίας, τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης, καλεί σε σύσκεψη στις 7 μ.μ.στο κτίριο της ΕΔΟΘ, όλα τα σωματεία εργαζομένων, τις επιτροπές αγώνα συμβασιούχων και «stage».

Απόφαση για απεργία πήρε και η ΠΟΠ ΟΤΑ (Ομοσπονδία του κλάδου με μέλη της, κατά κύριο λόγο, εργαζόμενους από το Δήμο Αθήνας). Η πλειοψηφία της ΠΟΠ αποφάσισε 48ωρη απεργία στις 3 και 4 Δεκέμβρη, αποχή το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Δεκέμβρη, 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 7 Δεκέμβρη. Από τη μεριά τους οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ στην ΠΟΠ ΟΤΑ πρότεινε 48ωρη απεργία 3 και 4 Δεκέμβρη και τη λήψη μέτρων - συσκέψεις, περιοδείες και άλλα - για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης και στόχο την κλιμάκωση του αγώνα με νέα 48ωρη στις 16 και 17 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ