Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Βήμα ταξικού συντονισμού και στον Τουρισμό

Ξεκινά την Τρίτη στην Αθήνα συνάντηση με στόχο τη συγκρότηση διεθνούς οργάνωσης των εργαζομένων του κλάδου

Με σκοπό την ίδρυση διεθνούς συνδικαλιστικής κλαδικής οργάνωσης των εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) διοργανώνει μαζί με το ΠΑΜΕ το ιδρυτικό συνέδριο με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων στο συγκεκριμένο κλάδο. Το ιδρυτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1 και 2 Δεκέμβρη οι εργασίες του οποίου θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΫ» (Οδυσσέως 1, πλατεία Καραϊσκάκη).

Οπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΣΟ, «σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία μία άμεση και συντονισμένη αντίδραση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, σε κάθε σημείο του πλανήτη».

Αναφέρει ότι «η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση έχει σφοδρές συνέπειες και σε αυτόν τον τομέα οικονομικής δραστηριότητας, με κύρια θύματα τους εργαζομένους και τις μικρές οικογενειακές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις μικρές επιχειρήσεις τροφίμων». Καθημερινά χάνεται εξαιρετικά μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας, χτυπιέται η μόνιμη και σταθερή δουλειά και διευρύνεται το καθεστώς των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, με σφοδρές επιθέσεις στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων κλπ. «Τα εργατικά συνδικάτα στους τομείς τουρισμού και επισιτισμού οφείλουν να οργανωθούν ακόμα καλύτερα με παραπέρα ισχυροποίηση του ταξικού τους προσανατολισμού, γιατί μόνο ένα ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί αποτελεσματικά να συμβάλλει στις οργανωμένες προσπάθειες υπεράσπισης και διεύρυνσης των εργασιακών δικαιωμάτων» καταλήγει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ