Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΕΝΓΕ
Αποφάσισε «άσφαιρη» απεργία

Μια χωρίς προετοιμασία απεργία και χωρίς συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα - και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας της νέας γρίπης που απαιτείται η ενιαία διεκδίκηση μέτρων - αποφάσισε χτες το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ, με τις ψήφους της ΔΗΚΝΙ (στηρίζεται απ' τη ΝΔ), της ΠΑΣΚΕ (στηρίζεται απ' το ΠΑΣΟΚ), της Αγωνιστικής Ενότητας Γιατρών (στηρίζεται απ' τον ΣΥΝ) και της ΑΡΣΙ αποφάσισε απεργία για τις 30 Νοέμβρη 2009 απορρίπτοντας την πρόταση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) για απεργία στις 17 Δεκέμβρη και «συντονισμό με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ υπάρχει έξαρση της πανδημίας η πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ δεν παίρνει θέση για τις απολύσεις των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία εκτός από το χλιαρό αίτημα «της ανάκλησης της εγκυκλίου που στερεί τους επικουρικούς γιατρούς από άδειες και χρονοεπίδομα».

Η ΔΗΠΑΚ πρότεινε για διεκδίκηση τη μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές θέσεις εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία (επικουρικοί γιατροί, stage, συμβασιούχοι), άμεσες προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών και στήριξη όλων των τροποποιήσεων που αποφασίζουν οι πρωτοβάθμιες ενώσεις και συνελεύσεις των νοσοκομείων.

Στη Λάρισα

Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Γιατρών του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, που από την περασμένη Δευτέρα προχώρησαν σε επίσχεση Εργασίας - σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα και οι ειδικευόμενοι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου - είχε χτες το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε τέθηκαν τα πολλά και οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου και των εργαζομένων σ' αυτό και τα αιτήματα που προβάλλουν με τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση να λειτουργήσει το Τμήμα Λοιμωδών, για κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τη νέα γρίπη, με γιατρούς και νοσηλευτές από άλλα τμήματα του νοσοκομείου και ζητά η λειτουργία του Τμήματος να γίνει από προσωπικό που έχει μετακινηθεί τα τελευταία χρόνια σε άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Προειδοποιεί ότι «η λειτουργία του Τμήματος Λοιμωδών με το υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό είναι επικίνδυνη για ασθενείς και εργαζομένους».

  • Τα προβλήματα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας και των εργαζομένων σ' αυτό, έφερε με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ, που κατέθεσαν οι βουλευτές Αντ. Σκυλλάκος και Απ. Νάνος.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη άνοδος για τη ΔΗΠΑΚ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες(2021-11-12 00:00:00.0)
Απορρυθμίζονται από ελλείψεις και περικοπές(2012-09-07 00:00:00.0)
Λείπουν 5.000 γιατροί(2011-05-20 00:00:00.0)
Αύριο η πανελλαδική στάση εργασίας(2010-03-21 00:00:00.0)
«Στενάζει» από τις ελλείψεις(2009-11-21 00:00:00.0)
Προσπαθεί να συγκαλύψει την ανθυγιεινή της πολιτική(2009-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ