Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
Κινητοποίηση στο υπουργείο

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιεί τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας» στις 4 μ.μ., απαιτώντας να δοθεί άμεσα έκτακτο βοήθημα σε όλους τους ανέργους του κλάδου 1.500 ευρώ, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους, να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις στον κλάδο.

Η οξυμένη επίθεση της εργοδοσίας αποτυπώνεται σε όλο και περισσότερους τόπους δουλειάς. Μόνο σε πέντε επιχειρήσεις του κλάδου, την τελευταία χρονιά, έγιναν 200 απολύσεις. Ενώ, 250 συμβασιούχοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ) και άλλοι 200 στη ΖΗΜΕΝΣ κινδυνεύουν ν' απολυθούν. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΕΔΡΑΣΗ» εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι. «Ολα αυτά», σημειώνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, «συμβαίνουν προκειμένου το κεφάλαιο να συγκρατήσει ή και σε αρκετές περιπτώσεις να μεγαλώσει τα υπερκέρδη του».

Το Συνδικάτο, μπροστά στην εντεινόμενη εργοδοτική επίθεση, απαιτεί πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, μισθό στα 1.400 ευρώ, επίδομα ανεργίας στα 1.120 ευρώ, ένταξη όλου του κλάδου στα ΒΑΕ κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ