Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «ΛΙΝΤΛ»
Τρομοκρατεί απειλώντας με ποινικοποίηση

Με εξώδικό της, η εργοδοσία ζητά από το επιχειρησιακό σωματείο να σταματήσει τις κινητοποιήσεις που κάνει για να γυρίσει η απολυμένη μητέρα στη δουλειά της

Με την απειλή της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης επιχειρεί η πολυεθνική «ΛΙΝΤΛ» να ανακόψει τον αγώνα του Επιχειρησιακού Σωματείου και να τρομοκρατήσει συνολικά τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, που το τελευταίο διάστημα δίνουν μάχη, μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα, για να ανακληθεί η απόλυση εργαζόμενης μητέρας τριών παιδιών, μετά από 7 χρόνια δουλειάς.

Συγκεκριμένα, με εξώδικό της προς το επιχειρησιακό σωματείο, το οποίο κοινοποιεί στον πρόεδρο και την αντιπρόεδρό του, η πολυεθνική χαρακτηρίζει «παράνομες» και «κακόπιστες» ενέργειες τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη περίοδο με διάφορες μορφές (εξορμήσεις, περιοδείες, ενημερώσεις μέσα στα καταστήματα, ανάρτηση πανό, συγκεντρώσεις έξω από τα καταστήματα, κλπ.), τονίζοντας ότι οι παραπάνω κινητοποιήσεις αποτελούν «ενέργειες, που ουδεμία σχέση έχουν, ούτε συνάδουν με την άσκηση νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης...».

Φτάνει, μάλιστα, στο προκλητικό αίτημα να ζητά από το σωματείο να δηλώσει και ενυπόγραφα ότι θα σταματήσει τις κινητοποιήσεις και τη δράση του, γιατί αλλιώς η επιχείρηση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη! Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σας καλούμε και εγγράφως όπως απόσχετε εφεξής από οιαδήποτε ενέργεια που δε συνάδει με την άσκηση νόμιμης εκ μέρους σας συνδικαλιστικής δράσης και που θίγει το όνομα της εταιρείας μας ...». Και δηλώνει ότι «άλλως, σας δηλώνουμε ότι θα λάβουμε εναντίον σας, καθώς και προς κάθε υπαίτιο πρόσωπο, κάθε αναγκαίο και νόμιμο μέτρο για τη διαφύλαξη της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων μας και την αποκατάσταση πάσης ζημίας της εταιρείας μας από την άνω εκτεθείσα παράνομη και ζημιογόνο συμπεριφορά σας».

Την πολυεθνική καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, τα κλαδικά σωματεία των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δ. Αττικής και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, τα επιχειρησιακά σωματεία στην επιχείρηση «Κωνσταντακάτος», «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» και η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ και στα «ΝΙΚΚΟ ΜΑΡΚΕΤ». Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, παράνομη και καταχρηστική είναι η τακτική της πολυεθνικής «να καλεί τις Κυριακές εργαζόμενους στα κατά τόπους καταστήματά της δήθεν για να συζητήσουν προβλήματα στους χώρους εργασίας, ρίχνοντας ως δόλωμα ότι θα δώσει στους εργαζόμενους 20 ευρώ (!)».

«Γνωστοποιούμε - υπογραμμίζεται - στην εταιρεία ότι η τρομοκρατία τους δεν έχει κανένα αντίκρισμα σε εργαζόμενους, σωματεία και συνδικαλιστές, αντίθετα η τακτική της πολυεθνικής μας δυναμώνει και μας συσπειρώνει». Κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών «εκφράζουμε τη συναδελφική και ταξική αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στα "Λιντλ", αλληλεγγύη που θα εκφραστεί με δυναμικές και μαζικές παρεμβάσεις μέχρι να ακυρωθεί η απόλυση της συναδέλφου μας».

Στην προσπάθειά της η πολυεθνική να βάλει με όποιο τρόπο μπορεί εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, επέδωσε χτες στον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του σωματείου «έντυπο κριτικής συζήτησης», με το οποίο ευθέως δηλώνει ότι οι συνδικαλιστικές άδειες θα πρέπει να εγκρίνονται από την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ