Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10531

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ με πρώτο σταθμό τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη
  • ΚΚΕ: Η εργατική τάξη να τους απαντήσει: Πληρώσαμε αρκετά έως τώρα, είναι ώρα να πληρώσετε εσείς. Πραγματικές αυξήσεις εδώ και τώρα. Καμιά απόλυση, μέτρα προστασίας των ανέργων, δραστική φορολόγηση των κερδών και των κεφαλαίων, κατάργηση όλων των προνομίων
  • Το ΠΑΜΕ απαιτεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ την κήρυξη πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 17 Δεκέμβρη, ως απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης - ΣΕΒ. Καλεί επίσης τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας να δώσουν απεργιακή απάντηση
  • Η κυβέρνηση οργανώνει αντιλαϊκή έφοδο επιχειρώντας να υλοποιήσει τις αντιδραστικές απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών - στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό, παντού - οι οποίες ήταν προαποφασισμένες στην ΕΕ, πολύ πριν από την κρίση, με τη συμφωνία και της ΝΔ. Χτες ο ΣΕΒ, καλώντας τη ΓΣΕΕ σε συζήτηση για νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποκάλυψε τις επιδιώξεις του για ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση μισθών και ημερομισθίων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της κρίσης επιδιώκοντας μεγαλύτερη κερδοφορία.
  • Σε πανεργατικό συναγερμό καλεί το ΠΑΜΕ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας για να ματαιωθούν τα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους. Χτες το απόγευμα έγινε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και προέδρων ταξικών κλαδικών Ομοσπονδιών για την οργάνωση της πάλης.

ΣΕΛ.  6   -   7,    14   -   15

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
Τιμή στους χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης

Τους χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους στον τιτάνιο αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας τίμησαν χτες ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του Κιλκίς, συμμετέχοντας μαζικά στην εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 65 χρόνων από τη μάχη του ΕΛΑΣ στο Κιλκίς, που δόθηκε στις 4 Νοέμβρη του 1944 ενάντια στις δυνάμεις των συνεργατών των Γερμανών και Βούλγαρων κατακτητών.


ΣΕΛ.  8   -   9

Ενιαίο μέτωπο πάλης

Η κυβέρνηση προωθεί εντατικά τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, όπως έδειξε το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Με τον «μπαμπούλα» της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης της οικονομίας», θέλει να υποτάξει τους εργαζόμενους στην πολιτική που απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες για τα κέρδη τους, πολιτική που ήταν προαποφασισμένη στην ΕΕ πολύ πριν από την κρίση, με τη συμφωνία και της ΝΔ. Ετοιμάζει καρατόμηση στα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους. Νέο γύρο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, για να σπάσει το ενιαίο της εκπαίδευσης, να ενταθεί η ταξική διαφοροποίηση και να βαθύνει η εμπλοκή των επιχειρηματιών. Μείωση της κρατικής επιχορήγησης στον τομέα της Υγείας και επέκταση της εμπορευματοποίησης σε όφελος καπιταλιστών του χώρου. Επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα και πετσόκομμα των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών. Παραπέρα θωράκιση του αστικού κράτους, με τον εκλογικό νόμο και τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καποδίστριας 2». Απέναντι στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες να αντιτάξουν το δικό τους ενιαίο μέτωπο πάλης. Είναι μονόδρομος για τη διεκδίκηση των αναγκών τους.



ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΕΙΑ - «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ»
Μέτρα «συντήρησης» των αδιεξόδων

ΣΕΛ.  6
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΜΕΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διατηρεί ανέπαφο το δασοκτόνο πυρήνα

ΣΕΛ.  6
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ»
Η ΕΕ εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή

ΣΕΛ.  11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε θέση μάχης για την Οικονομική Εξόρμηση

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ