Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «THYSSEN KRUPP ELEVATOR»
Συνεχίζουν την απεργία

Στο πλευρό τους οι συνάδελφοί τους και από τη Βόρεια Ελλάδα

Την άμεση επαναπρόσληψη των τριών απολυμένων συναδέλφων τους απαιτούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανελκυστήρων «THYSSEN KRUPP ELEVATOR», με την 48ωρη απεργιακή τους κινητοποίηση, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από τα γραφεία της εταιρείας, όπου και παρέμειναν για τρεις ώρες. Η απεργία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έρχεται σε συνέχεια των 4ωρων στάσεων εργασίας που έγιναν όλη την προηγούμενη βδομάδα και πάλι με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Σωματειακής Επιτροπής της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδας που έχει συγκροτηθεί.

Ταυτόχρονα, οι εργάτες απαιτούν την τήρηση των προβλεπόμενων θέσεων εργασίας στα κινητά συνεργεία συντήρησης. Σε κάθε συνεργείο θα έπρεπε να στέλνονται τρεις τεχνικοί, η εταιρεία στέλνει μόνο έναν. Το γεγονός αυτό δημιουργεί κινδύνους όχι μόνο για τον ίδιο τον εργάτη, αλλά και για τη σωστή συντήρηση του ανελκυστήρα. Οπως έλεγαν οι εργαζόμενοι στα «πηγαδάκια» έξω από τα γραφεία, η εντατικοποίηση της εργασίας συνοδεύει και την ελλιπή συντήρηση, αφού καλείται ένας τεχνικός να κάνει 10 και 15 συντηρήσεις στη βάρδια του.

Στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή βρίσκεται η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας, ενώ ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς έστειλε η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ