Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Αθωώθηκαν 14 αγωνιστές αγρότες

Αθωώθηκαν χτες από το Τριμελές Εφετείο Πάτρας οι 14 αγωνιστές αγρότες οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα με 5 μήνες φυλάκιση στις 17/10/2007, επειδή συμμετείχαν στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις του 2004 και μάλιστα είχαν χτυπηθεί άγρια από τα ΜΑΤ με εντολή της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Το κατηγορητήριο που αφορούσε την κλασική πια κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κατέρρευσε καθώς οι μάρτυρες κατηγορίας (αστυνομικοί) βεβαίωσαν το δικαστήριο πως οι ίδιοι με κλούβες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών στο ύψος του Αιγίου προκειμένου οι αγωνιζόμενοι αγρότες να μην προχωρήσουν με αυτοκινητοπομπή προς την Πάτρα και συγκεκριμένα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως είχαν αποφασίσει.

Η δίκη, μετά από αυτό, ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η αθωωτική απόφαση ήταν ομόφωνη. Και η χτεσινή δίκη εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής επιχείρησης τρομοκράτησης του συνεπούς αγροτικού κινήματος και όλων όσοι αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν από το πρωί, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, αντιπροσωπεία της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ, πολλοί εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων και αγρότες.

Στις 7 Δεκέμβρη θα ξαναγίνει δικαστήριο σε βάρος 16 αγωνιστών αγροτών της Ωλενίας με κατηγορητήρια που έστησε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ για την κινητοποίηση στις 29 Γενάρη 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ