Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα σε πεστροφοκαλλιέργειες, στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων, προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες δυο μέρες. Περίπου 25 ιχθυοτροφεία που βρίσκονται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου κατά μήκος του ποταμού Λούρου υπέστησαν σοβαρές ζημιές, καθώς σκεπάστηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού. Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ξεβράστηκαν τόνοι ψαριών και δεν προβλέπεται να λάβουν καμία αποζημίωση, αφού το χρόνιο αίτημά τους για ένταξη στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΕΛΓΑ σε ό,τι αφορά την προστασία της παραγωγής τους δε γίνεται δεκτό.

Την περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, που εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξη στο δίκαιο αυτό αίτημα της εκτίμησης και άμεσης αποκατάστασης των ζημιών, καθώς και της δημιουργίας αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών. Οι παραγωγοί κατάγγειλαν την ανυπαρξία μέτρων και έργων για την προστασία της κοίτης του ποταμού Λούρου, το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα για ακόμη μια φορά, όπως συνέβη και πριν από τρία χρόνια, όταν και πάλι αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα, χωρίς να υπάρχει καμία κρατική ενίσχυση και μέριμνα.

Για τέσσερις περίπου ώρες παρέμεινε προχθές κλειστή λόγω κατολισθήσεων η Εθνική Ιωαννίνων - Αθηνών στο ύψος του Τερόβου, ενώ πλημμύρισε και η σήραγγα Δωδώνης της Εγνατίας Οδού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ