Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υπόθεση των εργαζομένων ο αγώνας κατά των διοδίων

«Στον αγώνα για την κατάργηση όλων των διοδίων θα πρέπει να πρωτοστατήσουν τα εργατικά σωματεία, οι αγροτικοί σύλλογοι, οι επιτροπές κατοίκων του Νομού Πιερίας και η υπόθεση αυτή να πάρει χαρακτηριστικά μαζικού παλλαϊκού κινήματος, ώστε να αναδειχτούν οι πολιτικές ευθύνες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ. Να κλιμακωθεί η δράση του κινήματος αυτού με πανελλαδικό συντονισμό μέσα από αγωνιστικές πρωτοβουλίες».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ για το θέμα των διοδίων ο Γραμματέας της οργάνωσης Παναγιώτης Σαββίδης, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται όχι μόνο για την ακύρωση της κατασκευής νέων διοδίων στο Αιγίνιο, αλλά και για την κατάργηση όλων των διοδίων.

«Θεωρούμε όψιμες και υποκριτικές τις αντιδράσεις των πολιτικών του νομού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και υψώνουν αγωνιστικές κορόνες ενάντια στην κατασκευή νέων διοδίων στο Αίγιο, δεν λένε όμως στο λαό, ότι αυτοί και τα κόμματά τους έβαλαν φαρδιά, πλατιά τις υπογραφές τους για το ξεπούλημα των εθνικών οδών για την ιδιωτικοποίηση των δρόμων. Είναι προκλητικές οι επιδοτήσεις που δίνουν προς τους εργολάβους. Το δημόσιο χρηματοδότησε τα έργα κατά 90% και οι εταιρείες κατά 10% ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για 30 με 35 χρόνια», τόνισε ο Π. Σαββίδης.

«Εκεί βρίσκεται η ουσία του ζητήματος που από την πρώτη φορά τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα των διοδίων το ΚΚΕ, συνέχισε. Αλλά δυστυχώς για την ταμπακιέρα δε γίνεται λόγος. Με αποτέλεσμα η Επιτροπή Αγώνα, αντί να αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες εξαντλεί τη δράση της σε διαβουλεύσεις, συναντήσεις, δημόσιες σχέσεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που ευθύνονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ