Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα

Από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΕΛΣ

Eurokinissi

Από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΕΛΣ
Τις επιπτώσεις μιας κρατικής πολιτικής που την έφερε στο «χείλος του γκρεμού» προκειμένου να γίνει ευκολότερη η παράδοσή της στο μεγάλο κεφάλαιο, βιώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, που είναι καταχρεωμένη, με τους εργαζόμενους απλήρωτους, με συσσωρευμένα προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση, και χωρίς ενημέρωση από το ΥΠΠΟ-Τ για το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΣ, που πραγματοποιούν συνελεύσεις για ν' αποφασίσουν τους τρόπους δράσης τους, με χτεσινή ανακοίνωση των σωματείων Χορωδών, Χορευτών, Πρωταγωνιστών, Συντελεστών, Τεχνικού - Βοηθητικού και λοιπού προσωπικού και Διοικητικών Υπαλλήλων απαιτούν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ-Τ να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα της ΕΛΣ, τονίζοντας ότι για τα προβλήματα οι εργαζόμενοι δε φέρουν καμία ευθύνη. Επίσης, απαιτούν το ΥΠΠΟ-Τ να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, να διορίσει νέα διοίκηση στην ΕΛΣ και να δεχτεί άμεσα τους εκπροσώπους των εργαζομένων, σε κατ' ιδίαν συνάντηση.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται το ΔΣ και η διεύθυνση της ΕΛΣ για τη μη καταβολή στους εργαζόμενους της εξόφλησης του Οκτωβρίου στην προβλεπόμενη ημερομηνία, καθώς και για «κακοδιαχείριση που έφτασε την ΕΛΣ σε οικονομικό αδιέξοδο, με κίνδυνο ένας θεσμός δεκαετιών να πάψει να υφίσταται». Αναφέρεται, επίσης, ότι «ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΔΣ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, παρέλαβε την ΕΛΣ με μηδενικό έλλειμμα και σε διάστημα λιγότερο των τριών χρόνων δημιούργησε χρέος της τάξης των 13 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ «συνυπόγραψε τη σύμβαση παραχώρησης της ΕΛΣ στο "Ιδρυμα Στ. Νιάρχος" και ολοκληρώνοντας την "επιτυχημένη του αποστολή" αποχώρησε». Ακόμη, ότι «απαξιώθηκε το καλλιτεχνικό δυναμικό της Λυρικής και αγνοήθηκαν οι ικανότητες των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ