Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Στην σκιά των προβλημάτων

Υπό τη σκιά και το βάρος των προβλημάτων που ταλανίζουν το άθλημα για μια ακόμη φορά, το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ανδρών ετοιμάζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να ανοίξει τις πύλες του. Ως γνωστόν, ο ΠΣΑΚ (σύνδεσμος των παικτών) ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις, αφού μέχρις στιγμής δεν έχουν ικανοποιηθεί μια σειρά ζητημάτων που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των παικτών. Πέρα από αυτά, όμως, προβλήματα συνεχίζουν να έχουν και οι ίδιες οι ομάδες (κυρίως οικονομικά) με την ΑΕΚ ακόμα να παραμένει στον αέρα για τη συμμετοχή της, αφού η ΦΙΜΠΑ δε δίνει τα πιστοποιητικά των διεθνών μεταγραφών (λόγω παλιών χρεών). Την ίδια ώρα στο πλευρό των παικτών φαίνεται να είναι και ο Σύνδεσμος των προπονητών, αφού, όπως τονίζεται, τα αιτήματα σε πολλές περιπτώσεις είναι κοινά. Την κατάσταση, που επικρατεί, παραδέχτηκε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, ενώ από πλευράς παικτών ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τα αιτήματά τους και καταφέρθηκε εναντίον των παραγόντων.

Κατά τα άλλα, οι 13 προπονητές (έλειπε λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων ο Ηλίας Ζούρος του Πανελλήνιου) ευχήθηκαν το καλύτερο για το νέο πρωτάθλημα, να μην υπάρξουν επεισόδια και έκαναν μια ανάλυση των στόχων που έχουν οι ομάδες τους.

  • Η περιοδεία του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ φαίνεται ότι είχε και δυο... θύματα, αφού όπως διαπιστώθηκε οι Σχορτσιανίτης και Παπανικολάου βρέθηκαν θετικοί στον ιό της νέας γρίπηςΑ Η1Ν1, μετά τις σχετικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν κατά την επιστροφή. Η κατάστασή τους, πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία, αφού η γρίπη έχει εκδηλωθεί σε ήπια μορφή, κάτι που σημαίνει ότι μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της θα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν χωρίς προβλήματα στην ενεργό δράση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ