Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Για δεύτερη ... πρεμιέρα

Στις υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα επιστρέφουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Icon

Στις υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα επιστρέφουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Υπό τη σκιά της επιφυλακτικότητας που εξέφρασε ο σύνδεσμος των παικτών (ΠΣΑΚ) σχετικά το έργο της υπό σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη και την ικανοποίηση των αιτημάτων των παικτών που θα αποτελείται από όλες τις πλευρές (ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, Ομοσπονδία, Πολιτεία) και μετά την απόφαση των παικτών για λύση της απεργίας, αυτό το Σαββατοκύριακο αρχίζει κανονικά η δράση στην Α1 ανδρών. Επί της ουσίας, η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος λειτουργεί ως πρεμιέρα, αφού με τα όσα συνέβησαν στην 1η περισσότερο έμοιαζε με παρωδία παρά για κανονική αγωνιστική.

Μπορεί όσον αφορά από πλευράς ονομάτων το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ντέρμπι αφού στο ΣΕΦ θα συναντηθούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας δεν επιτρέπει αυτόν τον χαρακτηρισμό. To απόλυτο φαβορί αναμένεται να είναι ο Παναθηναϊκός στα Ιλίσια, ενώ αμφίρροπες αναμετρήσεις θεωρούνται αυτές σε Περιστέρι και Λαμία. Το δικό του ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή ιδιαίτερα, αφού γίνεται μετά από αρκετό καιρό (εξαιτίας της παρουσίας των κυανόλευκων στην Α2).

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Μαρούσι - Κολοσσός ΒΑΠ (Αγίου Θωμά 16.00) Πανελλήνιος - Αρης (Χαλκιοπούλειο Λαμίας 17.00 ΕΤ1), Περιστέρι - Καβάλα («Ανδρέας Παπανδρέου» 17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηλυσιακός - Παναθηναϊκός (Ιλίσια 12.30 ΕΤ1), Ολυμπιακός - ΑΕΚ (ΣΕΦ 19.00 ΕΤ1) ΠΑΟΚ - Ηρακλής (Πυλαία 20.30 ΝΟVASPORTS).ΔΕΥΤΕΡΑ: Ικαρος Καλιθέας - Πανιώνιος (Καλιθέα 18.00).

  • Μια νίκη μια ήττα ήταν ο απολογισμός των δύο ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στη φετινή Ευρωλίγκα στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 74 - 60 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ κάνοντας το 2 στα 2 και έγινε το πρώτο φαβορί για την πρωτιά. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός υπέστη αναπάντεχη ήττα στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ με 73 - 61.
  • Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον Λάζαρο Παπαδόπουλο για τη συνεισφορά του στο σύνδεσμο, εξέδωσε ο ΠΣΑΚ στην οποία γίνεται λόγος για τον άνθρωπο που έβγαλε από το λήθαργο το Σύνδεσμο. Μετά την παραίτηση του παίκτη του ΠΑΟΚ νέος πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Παυλίδης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ