Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση του ΠΑΜΕ για το κυνηγητό σε βάρος μεταναστών

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεχίζει με θέρμη την αντιμεταναστευτική πολιτική που εφάρμοζε και η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με τους νόμους και οδηγίες της ΕΕ

Η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση καταστολής σε βάρος μεταναστών, που έγινε προχτές αργά το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Το ΠΑΜΕ προχώρησε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας το βράδυ της Τρίτης και χτες στον αρχηγό της Αστυνομίας Β. Τσιατούρα και στον Αττικάρχη Γ. Ραχωβίτσα. Η επιχείρηση καταστολής θεωρείται από τους ιθύνοντες της Αστυνομίας «μια τυπική, μια συνηθισμένη επιχείρηση για όλους τους πολίτες»...

Τι περιελάμβανε η ...«συνηθισμένη επιχείρηση»; Μεγάλη αστυνομική δύναμη που σάρωνε κυριολεκτικά τις οδούς Σωκράτους, Βερανζέρου, πλατεία Καραϊσκάκη στοιβάζοντας τους μετανάστες από Σομαλία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Ιράν στις κλούβες. Εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ σε πολιτιστικό κέντρο Σομαλών μεταναστών στην οδό Ξάνθου, σε σπίτι Σομαλών μεταναστών, σε μαγαζιά που συχνάζουν μετανάστες. Συνολικά πάνω από 80 άτομα άνδρες, γυναίκες και παιδιά προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και τουρίστες... Σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρξε και άτομο που χτυπήθηκε.

«Δεν είμαστε εγκληματίες για να μπαίνουν στα κτίρια να παίρνουν υπολογιστές, να μας μαζεύουν», καταγγέλλουν στον «Ριζοσπάστη» μέλη της κοινότητας των Σομαλών. «Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες. Αντί να μας δίνουν χώρους να μένουμε, μας κυνηγάνε....».

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την επιχείρηση - «σκούπα». Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεχίζει με θέρμη την αντιμεταναστευτική πολιτική που εφάρμοζε και η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με τους νόμους και οδηγίες της ΕΕ. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία είναι απαραίτητα εργαλεία για να εφαρμόσει και η νέα κυβέρνηση τη "μηδενική της ανοχή" στους πρόσφυγες και μετανάστες, που προσπαθώντας να ξεφύγουν από την ιμπεριαλιστική θηριωδία, τους πολέμους, τη φτώχεια αναζητούν ασφάλεια, δουλειά και σιγουριά στη χώρα μας. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο είναι στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών που προσήχθησαν βίαια χθες (σ.σ. προχτές).

Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, τους εργαζόμενους να πάρουν πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των προσφύγων, των μεταναστών, αλλά και των Ελλήνων εργατών. Να σταματήσουν οι εισβολές και οι παραβιάσεις. Οι λογικές ότι όποιος είναι έγχρωμος ή δεν έχει χαρτιά θεωρείται εκ των πρότερων εγκληματίας και απατεώνας, είναι επικίνδυνες και επιζήμιες για όλη την εργατική τάξη. Να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της αντιμεταναστευτικής και αντιπροσφυγικής πολιτικής και της τωρινής κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ