Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΕΔΚΕ
Στην πεπατημένη της αντιλαϊκής πολιτικής η νέα κυβέρνηση

Ετοιμη να κάνει πράξη τη νέα διοικητική δομή της χώρας, το λεγόμενο «Καποδίστρια 2» που είχε προετοιμάσει η κυβέρνηση της ΝΔ, εμφανίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση με τη διοίκηση της ΚΕΔΚΕ. Θυμίζουμε ότι με τη διοικητική μεταρρύθμιση είναι απολύτως σύμφωνη η πλειοψηφία της διοίκησης της ΚΕΔΚΕ. Με το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αντίθετη μόνο η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ).

Σε ό,τι αφορά τους παρακρατηθέντες πόρους, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση ώστε να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει χτες τους συνομιλητές του ότι θα δοθούν τα χρήματα που προβλέπονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων, πράγμα που σημαίνει ότι σε λίγες μέρες πολλοί δήμοι της χώρας δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Χρήστος Τέγος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι θέσεις της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όπως διατυπώνονται στο πρόγραμμά του και στις μέχρι σήμερα δηλώσεις δεν επιτρέπουν καμία επανάπαυση ή εφησυχασμό. Θα συνεχιστεί και από αυτήν την κυβέρνηση, η ΤΑ ως τμήμα του κρατικού μηχανισμού να προωθεί και να υλοποιεί τις πολιτικές που υπηρετούν τους επιχειρηματίες, τους μεγαλοεργολάβους κ.λπ., σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, η χρησιμοποίηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, η υποχρηματοδότηση της ΤΑ, η παρακράτηση των πόρων της.

Συνεχής θα είναι η επιβάρυνση των εργαζομένων με την ανταποδοτικότητα σε κάθε υπηρεσία της, την εφαρμογή της φορολογικής εξουσίας, τη συνύφανση της ΤΑ με το κεφάλαιο με κάθε μορφή, όπως τα ΣΔΙΤ και τη νέα Διοικητική Δομή που προωθείται και από τη φαλκίδευση του ενιαίου δημοσίου δωρεάν χαρακτήρα που έπρεπε να έχουν η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, με τη μεταφορά τους στην ΤΑ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και με τη νέα κυβέρνηση:

  • Ενάντια στην κάθε μορφή διοικητικής μεταρρύθμισης, αφού βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού όσο εφαρμόζεται η ίδια πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου.
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην ΤΑ, κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας και στη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Το προσωπικό τους να ενταχθεί στους Οργανισμούς των Δήμων με μόνιμη εργασιακή σχέση.
  • Διπλασιασμό των εσόδων της ΤΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων.
  • Πάγωμα και μείωση των ανταποδοτικών τελών με προοπτική την κατάργησή τους.
  • Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας. Οχι στη φορολογική εξουσία της ΤΑ.
  • Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών για υποδομές και πολιτική ενίσχυσης της λαϊκής οικογένειας για τη λειτουργία όλων των απαραίτητων υπηρεσιών, Πράσινο, Αθλητισμό, Πολιτισμό κ.λπ.
  • Δεν μπορεί η ΤΑ να διαχειρίζεται και να υλοποιεί αρμοδιότητες στην Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, που πρέπει να έχει στην ευθύνη του το κράτος και να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
  • Δεν πρέπει να πέσουν νέα δυσβάσταχτα βάρη στους εργαζόμενους είτε από πληρωμές για κοινωνική πολιτική είτε από τέλη και φόρους.
  • Εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων.

Ολα αυτά συνδυασμένα με την πάλη για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής που αναίρεσε και κατακτήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ