Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10501

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα στις 7μμ η συγκέντρωση με την Αλέκα Παπαρήγα

Μεγάλη συγκέντρωση για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη, 14 Οκτώβρη, οι Εργατικές - Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στην Αποθήκη 1, στο λιμάνι, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΑΛΗ η ΓΣΕΕ συνεταιρίζεται με τον ΣΕΒ

Δέκα μέτρα - φωτιά για τους εργαζόμενους αξίωσε ο ΣΕΒ από τον υπουργό Εργασίας, επισημαίνοντας ότι «πολλά από τα μέτρα αυτά διασταυρώνονται με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχουν συζητηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν και με την ηγεσία της ΓΣΕΕ». Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε για «αδυναμία της οικονομίας να δημιουργεί θέσεις εργασίας, ως το μείζον θέμα για αντιμετώπιση» και είναι γνωστό ότι έχει ζητήσει σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ενίσχυση των παραγωγικών μονάδων, ενώ έχει συμφωνήσει με τα μέτρα του ΣΕΒ.

Στον αντίποδα των ΣΕΒ - ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ έθεσε τα τεράστια προβλήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις στα Ναυπηγεία, στο Λιμάνι του Πειραιά, τα προβλήματα των εργαζομένων της Ζώνης του Περάματος, του ομίλου Λαναρά, των ναυτεργατών του Αγούδημου, τις απολύσεις και την προστασία των ανέργων. Ζήτησε κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, των νόμων που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις (Stage, Δελτία Παροχής Υπηρεσιών κλπ.), καλώντας τους εργαζόμενους τώρα να οργανώσουν την πάλη τους για όλες τις ανάγκες τους.


ΣΕΛ.  10  -  11

Σαβούρες Λαζόπουλου

Συνεχίζει ο Λαζόπουλος στον αντιΚΚΕ ντορό. Τον πείραξε η απάντηση του «Ριζοσπάστη» στα άθλια κατασκευασμένα ψέματα της «Ελευθεροτυπίας» για το ΚΚΕ. Και χτες πήρε θέση. Με την «Ελευθεροτυπία» και όλο το συρφετό του συρμού του. Είπε, λοιπόν, ότι «δε φταίει η αντικομμουνιστική προπαγάνδα, φταίει η κομμουνιστική προπαγάνδα, δεν θέλετε να κυβερνήσετε, δεν κάνει λάθος ο κόσμος, ό,τι ζητάς σου δίνει, δεν μπορεί όταν ο Τσίπρας που πήρε λιγότερο από σας, να λέει για προγραμματική αντιπολίτευση, δε θέλετε να γίνετε εξουσία, χρειάζονται καινούρια πρόσωπα, καινούρια λόγια, έφτασε ως κι ο Καρατζαφέρης να ετοιμάζεται να κυβερνήσει, μην πάθεις Αλέκα ό,τι έπαθε κι ο Καραμανλής που άκουγε μόνο το Ρουσόπουλο, Ρουσόπουλοι υπάρχουν σ' όλα τα κόμματα, την ύπαρξή της η Αριστερά την οφείλει στον Μητσοτάκη». Αυτά ο άθλιος. Το πρόβλημα μ' αυτόν δεν είναι ότι έχει πάρει εργολαβία να παρουσιάζει σοβαρά ζητήματα γελοιοποιώντας τα. Γελοιότητα πουλάει, αυτή είναι η φύση και έξη του και μόνο γι' αυτό είναι ικανός. Αλλά ότι λειτουργεί σαν «κουρδιστό πορτοκάλι» στη σάπια κοινωνία. Η σάτιρα είναι καλή και στην πολιτική. Αλλά η σάτιρα και όχι η καρικατούρα της από έναν στημένο τιμητή των πάντων, που πουλά ακριβά τη σαβούρα της κατευθυνόμενης φαντασίας του.



ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Σε έξαρση ο αντικομμουνισμός

ΣΕΛ.  15
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Στο στόχαστρο πρωτοπόροι εργάτες και συνδικάτα

ΣΕΛ.  13
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Θέλουν να κρύψουν τη μεγάλη ληστεία του λαού

ΣΕΛ.  14
ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Ανάγκη έντασης της αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ