Κυριακή 11 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Δεν ξέρουν τι να μας κάνουν

1. Η ψήφος δεν είναι αυτοσκοπός. Αν η ψήφος δεν συνοδεύεται από αγώνα και αγωνία, όχι μόνο ευκαιρία δεν είναι για ένα βήμα μπροστά, αλλά καταντά χίμαιρα, θλιβερή απόπειρα κατά του ίδιου σου του εαυτού.

2. Το γεγονός ότι αποδέχομαι τους κανόνες του παιχνιδιού περί εκλογών δε σημαίνει καθόλου ότι συναινώ στην αναμονή των τεσσάρων χρόνων που ακούγονται ως ποινή που πρέπει να εκτίσω για να φτάσω στην κάλπη. Αν το δεχόμουν, δεν θα είχα την παραμικρή αίσθηση πραγματικότητας και θα ψήφιζα Κωστάκη, που ούτως ή άλλως πρωθυπουργός δεν ήταν αλλά ως εγγυημένος αστρολόγος θα μπορούσε να συνεχίσει να μου λέει το ζώδιό μου.

3. Οσο κι αν προσπάθησε το θέαμα να μας υποβάλει σε μια συγκινησιακή κατάσταση για τη μελό αποχώρηση του Καραμανλή από την πολιτική, δεν κατάφερε απολύτως τίποτα. Η οδυνηρή πραγματικότητα την οποία θεώρησε ως ύψιστο καθήκον να μας χαρίσει γεννά την παγερή αδιαφορία μας μπροστά στην κατάρρευσή του.

4. Προσώρας ούτε αναμονή, ούτε συμμετοχή, ούτε συνενοχή. Τα γνωρίζω πολύ καλά αυτά τα δίχτυα για να πέσω μέσα τους.

5. Η μετατροπή του πολίτη σε καρτούν δεν είναι τόσο εύκολο όσο θεωρούν οι διπλωμάτες καταφερτζήδες της πραγματικότητας. Είμαστε άνθρωποι της ανάγκης. Αυτό είναι το πρώτο μάθημα που πήρα όταν, παιδί, γυρνούσα στους δρόμους της Καισαριανής. Κι όσο είμαστε φορείς της ανάγκης, θα καταστρέφουμε όσους πιστεύουν ότι είμαστε καρτούν και μπορούν να μας κάνουν ό,τι θέλουν.

6. Πόσο δίκιο έχει ο Σαμφόρ όταν γράφει πως πρέπει να καταπιείς πρώτα ένα βάτραχο για να συνηθίσεις την αηδία που σου προκαλεί ένα πρόσωπο. Αυτά με την εμφάνιση Καρατζαφέρη στην τηλεόραση.

7. Ταυτισμένοι με την πραγματικότητα, υποψήφιοι ηγετίσκοι της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουν με τη συμπεριφορά τους την ιησουίτικη φύση τους. Δεν έχουν ίχνος μεταμέλειας για όσα προκάλεσαν. Κοιτάξτε τους καλά: είναι με τον Θεό και φυσικά ποτέ με τον πλησίον, που είναι γι' αυτούς αναλώσιμο υλικό. Πρόκειται για μια έρημο που ελέω της κυρίαρχης ιδεολογίας μάς επιβλήθηκε. Ιδού η θαυματουργή συνταγή: Δουλοπρέπεια στη μεγαλοπρέπεια της Δύσης, αναξιότητα με μορφή ναρκισσισμού, μεγάλη επιρροή στους ξεφτιλισμένους μπουρζουάδες που καταφέρνουν ακόμα και στο χειρότερο κάτεργο να δημιουργούν συνθήκες φιλικής ατμόσφαιρας.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ