Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Οχτώβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10500

Βόρβορος ψευδών ειδήσεων «Ελευθεροτυπίας» για αντιΚΚΕ προπαγάνδα

Ξανάρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στον αστικό Τύπο διάφορα σενάρια για το ΚΚΕ με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα. Το στίγμα τους πανομοιότυπο, σχεδόν ενιαίο, σαν να εκπορεύεται από ενιαίο κέντρο. 'Η μήπως όντως έτσι είναι; Γιατί είναι καθαρό πως δεν «έπιασε ξαφνικά ο πόνος» την άρχουσα τάξη για το ΚΚΕ και την ενίσχυσή του. Τι λένε, λοιπόν; Οτι το ΚΚΕ έχει πτώση στις εκλογές, επομένως πρέπει να επανεξετάσει τη στρατηγική του. Και για να το κάνει, αναγκαία προϋπόθεση είναι η αλλαγή ηγεσίας. Το ενδιαφέρον της πλουτοκρατίας για το μοναδικό πολιτικό της αντίπαλο δεν εκφράζει λοιπόν έγνοια και ανησυχία για τη μείωσή του. Αλλωστε αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός της: Αν είναι δυνατό να το τσακίσει. Αυτό το σκοπό εξυπηρετούν τα δήθεν ρεπορτάζ και εκτιμήσεις για «διεργασίες στο ΚΚΕ».

Ετσι διάφορες κυριακάτικες εφημερίδες, απ' αυτές που είναι σφόδρα προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ, άδραξαν την ευκαιρία για να ξαναασχοληθούν με την προσφιλή σ' αυτούς αναπαλαιωμένη αντιΚΚΕ τακτική των σεναρίων, με μερικούς «δημοσιογράφους» πρόθυμους. Ορισμένοι, μάλιστα, πασχίζουν να παίξουν καλά αυτόν τον άθλιο ρόλο τους. Νομίζοντας πως κάνουν ενημέρωση. Κατασκευάζουν «ειδήσεις» εκεί που δεν υπάρχουν, όπως το άθλιο ψευδές δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (11.10.2009) και του κατεξοχήν κατασκευαστή ειδήσεων Φ. Παπούλια (ο εν λόγω αποκαλείται ...δημοσιογράφος), όπου αναφέρει: «Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου είχαν γίνει αποδέκτες παραπόνων από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και είχαν μπροστά τους μια επιστολή η οποία υπογραφόταν από στελέχη και μέλη μεγάλων οργανώσεων, στην οποία υπήρχαν αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας: "Δεν είναι δυνατόν να φταίνε πάντα οι άλλοι.

(Συνέχεια στη σελίδα 3)


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΩΝ στο λαϊκό κίνημα και ενιαίο μέτωπο

Σε μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ενιαίας πάλης σε γενική εναντίωση με την κυρίαρχη πολιτική

Eurokinissi

Η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ με τα μέτωπα πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, συμβάλλει στην ανάπτυξη της αντίστασης, της διεκδίκησης λύσεων από το λαό σε προβλήματα τα οποία είναι ώριμα, εδώ και πολλά χρόνια και τα οποία θα οξύνονται όλο και πιο πολύ αν δεν υπάρχει αυτή η λαϊκή αντεπίθεση. Και προϋποθέτουν να χτυπηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, να πληρώσουν τα βάρη οι επιχειρηματίες. Χρειάζεται όχι ανάπτυξη των αγώνων γενικά, αλλά ανασύνταξη του οργανωμένου κινήματος. Να διαμορφωθούν και να ενισχυθούν οι αγωνιστικοί πόλοι, στο εργατικό κίνημα με το ΠΑΜΕ, στην αγροτιά με την ΠΑΣΥ, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στους φοιτητές και τους σπουδαστές. Να υπάρξει το ενιαίο μέτωπο εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών και σπουδαστών, των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, το οποίο κατευθύνεται και παλεύει σε γενική εναντίωση με την κυρίαρχη πολιτική. Τον πήχη των απαιτήσεων το ΚΚΕ τον βάζει πολύ ψηλά, ανεξαρτήτως εκλογικών αποτελεσμάτων, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, πάλη για τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  9  -  11

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Με τα λάβαρα της ΕΑΜικής Αντίστασης

Με τα λάβαρα της ΕΑΜικής Αντίστασης, εκπέμποντας το πραγματικό νόημα του παλλαϊκού απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στο γερμανικό ζυγό, τίμησαν χτες το πρωί, στο Σύνταγμα, την απελευθέρωση της Αθήνας τα μέλη και οι φίλοι της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ,


ΣΕΛ.  7

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο συγκέντρωση με την Αλέκα Παπαρήγα

Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνουν οι εργατικές - κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, αύριο Τετάρτη 14 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην Αποθήκη 1, στο λιμάνι.


ΣΕΛ.  8


Στις 23 Οκτώβρη το Πανσπουδαστικό Συνέδριο

ΣΕΛ.  23
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων

ΣΕΛ.  12  -  13
ΚΚΕ ΓΙΑ ΟΛΠ
Πλήρης κατάργηση της σύμβασης με COSCO

ΣΕΛ.  25
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»
Σήμερα το συλλαλητήριο στη Νάουσα

ΣΕΛ.  24

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ