Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου σε ανοιχτή αγορά στη Φαλούτζα, χτες, η δεύτερη επίθεση που σημειώνεται εντός 48ώρου στην περιοχή της επαρχίας Ανμπάρ. Την ίδια ώρα, το τουρκικό Κοινοβούλιο, με μεγάλη πλειοψηφία, ενέκρινε την παράταση για ένα χρόνο των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, επιχειρήσεις, που θεωρητικώς, θα πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με την ιρακινή ηγεσία.

ΡΩΜΗ.-- Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφασίζει αυτή τη βδομάδα για το νόμο που δίνει στον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον Πρόεδρο της χώρας και στους προέδρους της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων ασυλία όσο αυτοί κατέχουν τα αξιώματά τους.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Η πολωνική αεροπορική εταιρεία «LOT» ανακοίνωσε χτες πως θα προχωρήσει στην απόλυση 400 από τους 3.500 υπαλλήλους της μέχρι το Μάιο του 2010, που όπως υποστήριξε, επιτεύχθηκε ύστερα από συμφωνία μεταξύ της διεύθυνσης και των συνδικάτων. Παράλληλα, στο 11% έφθασε το Σεπτέμβρη η ανεργία στην Πολωνία, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν χτες στην δημοσιότητα. Το περασμένο Αύγουστο το ποσοστό της ανεργίας έφθανε το 10,8%.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Η ΛΔ Κορέας φέρεται χτες πως εξέφρασε την ετοιμότητά της να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος θέτοντας ως προϋπόθεση την πραγματοποίηση διμερών διαβουλεύσεων με τις ΗΠΑ και τη σύναψη των μεταξύ τους διπλωματικών σχέσεων.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Επιδημία χολέρας στο βόρειο Καμερούν έχει προκαλέσει το θάνατο 15 ανθρώπων.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική αεροπορική εταιρία British Airways (BA) ανακοίνωσε ότι μειώνει το προσωπικό της κατά 1.700 άτομα, στο «πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των ζημιών που έχει υποστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ