Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η ψήφος της νεολαίας να έχει τρία γράμματα: ΚΚΕ

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Κέρκυρα μίλησε την περασμένη Κυριακή το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάλεσμα πανστρατιάς δράσης για ισχυρό, δυνατό ΚΚΕ απεύθυνε από την Κέρκυρα την περασμένη Κυριακή ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στις εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο νησί.

Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών παραβρέθηκαν στη γιορτή της νεολαίας του ΚΚΕ, που για 35 χρόνια ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της χώρας γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων νέων που επιλέγουν το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης, της ρήξης με την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική και τους εκπροσώπους της.

«Η ψήφος της νεολαίας στις 4 Οκτώβρη πρέπει να έχει τρία γράμματα: ΚΚΕ, και να είναι κόκκινη στις κάλπες. Καμία ανοχή σε αυτούς που της κάνουν τη ζωή αδιέξοδη. Καμία αποχή δε δικαιολογείται. Καλούμε μαζικά τους νεολαίους που για πολλούς λόγους παρασύρθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και επέλεξαν το δρόμο της αποχής νομίζοντας ότι θα στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά με πείσμα, και επειδή είδαν ότι το μήνυμα αυτό όχι μόνο δεν έπιασε, αλλά έρχεται ένα μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων, τώρα αποφασιστικά, δαγκωτό ΚΚΕ, και τις διαφωνίες θα τις συζητήσουμε μέσα στον αγώνα. Η νεολαία πρέπει και μπορεί μαζικά να ενισχύσει το ΚΚΕ», τόνισε ο Θ. Παφίλης.

«Πολλοί - σημείωσε στη συνέχεια - χαϊδεύουν τη νεολαία, μιλούν για τα προβλήματα της νεολαίας και προεκλογικά για άλλη μια φορά θα ακούσουμε όμορφα λόγια. Ποιοι όμως είναι αυτοί που ορθώνουν αυτά τα εμπόδια στους νέους και στις νέες, ποιοι είναι αυτοί που καταδικάζουν το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας στην ανεργία και στην ανασφάλεια; Είναι αυτοί που εξασφάλισαν και εξασφαλίζουν, ακόμη και σήμερα στην περίοδο κρίσης, την κερδοφορία του κεφαλαίου. 5,5 δισ. κέρδη είχαν οι 100 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες αυτή τη χρονιά, τη χρονιά της μεγάλης κρίσης, και από την άλλη μεριά υπόσχονται ψίχουλα 300 και 400 ευρώ στους νεολαίους και σε όσους καταφέρνουν να βρουν δουλειά. Είναι αυτοί που προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις, που παραδίδουν το δημόσιο πλούτο, αυτό που έχτισαν γενιές ολόκληρες με το αίμα τους, στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να κερδοσκοπεί. Είναι αυτοί που κατάργησαν το σταθερό χρόνο απασχόλησης, που ανέβασαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που ευτέλισαν τους μισθούς και τις συντάξεις, τα μεροκάματα, που δημιουργούν συνθήκες γαλέρας, που δημιουργούν στη νεολαία συνθήκες να μπαίνει στην παραγωγή χωρίς δικαιώματα. Είναι αυτοί που για να επιβάλλουν αυτή την πολιτική ψήφισαν και εφαρμόζουν νόμους καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας».


«Στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι καλούνται να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους για την επόμενη μέρα και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο με το ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατοί αυτοί την επόμενη μέρα», υπογράμμισε και επισήμανε: «Δεν πρέπει να μπουν οι εργαζόμενοι στη λογική του μικρότερου κακού. Δεν πρέπει να μπουν στο δίλημμα τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη. Πρέπει να επιλέξουν τα δικά τους συμφέροντα και γι' αυτό πρέπει να στρίψουν, να μην ακούνε όλα αυτά που τους λένε για το μικρότερο κακό, και να ενισχύσουν το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ