Πέμπτη 2 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ στην κάλπη, ψήφος ελπίδας για τον λαό και τη νεολαία

Σε μαζική συγκέντρωση στο Ε' Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης μίλησε χτες ο Θ. Παφίλης

Σε μαζική συγκέντρωση των ΚΟ Ε' Διαμερίσματος της Τομεακής Οργάνωσης Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ μίλησε χτες βράδυ ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη και στους υπαίτιους, αλλά και σε όλα τα προβλήματα που καίνε τον λαό όπως οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις κ.ά. Κάλεσε τον λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να κάνουν τον αιφνιδιασμό στις εκλογές λέγοντας: «ΚΚΕ στην κάλπη: Ψήφος τιμωρίας, αλλά κυρίως ψήφος ασπίδας για τον λαό και τις νέες επιθέσεις που θα δεχτεί. Ψήφος ελπίδας για το αύριο για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος».

Απευθυνόμενος στους νέους «των λαϊκών στρωμάτων που συντρίβονται τα όνειρά τους μέσα στις μυλόπετρες της ανεργίας, των 200-300 ευρώ, στην αβεβαιότητα για το αύριο και τους λέμε: Η πρώτη ψήφος η νεανική να έχει τα τρία δοξασμένα γράμματα ΚΚΕ».

«Εμείς λέμε τη μεγάλη αλήθεια που κανένα άλλο κόμμα δεν τολμάει να πει: Η καπιταλιστική ανάπτυξη, στην οποία όλοι ορκίζονται, όπως και η καπιταλιστική κρίση, είναι μια κακή, μία εχθρική προοπτική, για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα».

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, «γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ κατατίθεται στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας και εκεί μένουν. (...) Ρίξτε περισσότερο κόκκινο χρώμα στη μαυρίλα του αστικού πολιτικού συστήματος».

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τον λαό της Θεσσαλονίκης, ζητήματα υποδομών, έλλειψη αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, τα οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης κ.ά., τονίζοντας πως «όσο ακολουθείται αυτός ο αδιέξοδος δρόμος, ούτε στη δευτέρα παρουσία δεν θα ικανοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες του λαού της Θεσσαλονίκης».

Νωρίτερα ο Θ. Παφίλης μίλησε σε σύσκεψη δικηγόρων, μεταξύ των οποίων παραβρέθηκαν ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώην υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Γιάννης Κοτζαμανίδης, πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ