Πέμπτη 2 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ
Αν είναι όλα προδιαγεγραμμένα όποιος κι αν κυβερνήσει, τι μπορεί να κάνει ένας νέος;

Προδιαγεγραμμένη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων, η πολιτική των αστικών κομμάτων.

Προδιαγεγραμμένη όμως δεν είναι η στάση της νεολαίας και του λαού. Ισα ίσα που αυτή είναι η μεταβλητή που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι ο παράγοντας που μπορεί να αλλάξει την εξίσωση. Δηλαδή να πάψει ο κόσμος να παραμένει θεατής των εξελίξεων, να περιμένει σωτήρες, αντίθετα να μπει ο ίδιος στο παιχνίδι.

Από τη θέση του θεατή και την εξέδρα κανένας δεν έβαλε γκολ. Για να βάλουμε γκολ πρέπει να μπούμε στο γήπεδο, να δώσουμε τη μάχη και να παλέψουμε, και έχουμε πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι όταν ο λαός πάλεψε, κέρδισε.

Πώς κέρδισαν για παράδειγμα οι φοιτητές την ακύρωση στην πράξη της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια; Οταν περίμεναν σωτήρες, τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε να μην απαντάμε με ένταση στην ένταση; 'Η όταν οι ίδιοι οργανώθηκαν, πάλεψαν και στείλανε την πανεπιστημιακή αστυνομία σπίτι της;

Πώς κέρδισαν οι μαθητές μέτρα προστασίας από την πανδημία, κάλυψη κενών στους εκπαιδευτικούς, μια σειρά άλλα μέτρα; Οταν έκατσαν στ' αυγά τους; 'Η όταν οργανώθηκαν μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια και πάλεψαν μαζί με τους καθηγητές τους και άλλους για όλα αυτά τα αιτήματα;

Πώς κέρδισαν οι αγρότες το αφορολόγητο πετρέλαιο και άλλα μέτρα ανακούφισης; Οταν περίμεναν τον έναν ή τον άλλο πολιτευτή στο χωριό να τους πείσει ότι αυτός θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή τους; 'Η όταν μπήκαν στον αγώνα, στα μπλόκα της αγροτιάς, σπάζοντας τον τσαμπουκά της κυβέρνησης;

Πώς κατάφεραν να αποκρούσουν τις απολύσεις οι εργαζόμενοι της «e-food», που κόκκινο ποτάμι πλημμύρισαν την Αθήνα και άλλες πόλεις, οι εργαζόμενοι στην COSCO και οι οικοδόμοι να υπογράψουν ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κ.ο.κ.

Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι αν ο λαός πιστέψει στη δύναμή του μπορεί να σταματήσει να είναι ο καρπαζοεισπράκτορας των κυβερνήσεων, αντίθετα να γίνει αυτός ικανός να πιέζει, να είναι απειλητικός απέναντι σε οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση, έτσι ώστε να κερδίζει ανάσες ανακούφισης, να βάζει εμπόδια σ' αυτήν την πολιτική, να ανοίξει έναν άλλο δρόμο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση παλεύει, και είναι δύναμη και όπλο της νεολαίας και του λαού, ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Για να φωτίζει και μέσα στη Βουλή και να αποκαλύπτει όλα όσα έρχονται. Για να τους «γλεντάει», να το πούμε λαϊκά, για να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα να σώζει τα σπίτια του λαού, στους αγώνες, στις κινητοποιήσεις τους παντού, ακόμα κι αν διώκεται γι' αυτό. Για να μπορεί να αντιπαλεύει στην ουσία της αυτήν την πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκρίθηκαν Γερμανία, Πορτογαλία(2012-06-18 00:00:00.0)
Προκρίθηκαν Γερμανία, Πορτογαλία(2012-06-18 00:00:00.0)
«Δεν χρειάζεται άγχος»(2012-06-03 00:00:00.0)
Χωρίς άγχος(2006-10-21 00:00:00.0)
Εντυπωσιάζει η Σλοβακία(1996-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ