Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Διαδήλωση των ξένων εργατών

Εργάτες διαδήλωσαν στο Ντουμπάι
Εργάτες διαδήλωσαν στο Ντουμπάι
NTOYMΠΑΪ.--

Στους δρόμους κατέβηκαν, χτες, εκατοντάδες μετανάστες εργάτες στη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την Al Habtoor Engineering Enterprises LLC. Οι εργάτες, που κατάγονται κυρίως από χώρες της νότιας Ασίας, διαμαρτύρονται για τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς τους (περίπου 190 δολάρια το μήνα) και για τη μη καταβολή των υπερωριών τους, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη ακόμη και τη διαβίωσή τους στα εμιράτα πόσο μάλλον την αποστολή χρημάτων στις οικογένειές τους.

Αν και πριν από μερικές βδομάδες, η ηγεσία στα ΗΑΕ ανακοίνωσε ότι ήρθε σε επαφή με όλες τις εταιρείες που απασχολούν ξένους εργάτες προκειμένου να πιέσει για βελτίωση των εργασιακών και μισθολογικών όρων, ελάχιστα βήματα έχουν γίνει. Μπορεί οι ξένοι εργάτες στα ΗΑΕ να μην είναι ουσιαστικά δούλοι των αφεντικών τους (ν' ανήκουν δηλαδή σε αυτούς), όπως γίνεται σε ορισμένες άλλες χώρες του Κόλπου, όμως η κατάσταση γίνεται ολοένα χειρότερη καθώς η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε «πάγωμα» πολλά σχέδια ανοικοδόμησης.

Η γιγάντια κατασκευαστική Al Habtoor Engineering Enterprises LLC είναι τμήμα της κοινοπραξίας της εταιρείας Al Habtoor Group με την αυστραλέζικη Leighton Holdings. Στα ΗΑΕ, η εταιρεία έχει αναλάβει σχεδόν όλα τα έργα ανοικοδόμησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ