Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΒΗΞΟΥΝ: «Αν στην Ελλάδα γίνονταν σήμερα εκλογές, η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής θα έχαναν την εξουσία, εκτιμούν οι αναλυτές του αμερικανικού ινστιτούτου γεωπολιτικής STRATFOR, που αναλύουν τις πολιτικές επιπτώσεις των πυρκαγιών στη χώρα μας. Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή, το αμερικανικό ινστιτούτο (www.stratfor.com), γνωστό για την επιρροή του στην αμερικανική κυβέρνηση, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας, καθώς είναι ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα οργής των πολιτών, που βλέπουν τη χώρα να βυθίζεται στα χρέη και την οικονομική κρίση και την κυβέρνηση να μην είναι ικανή να την προστατέψει. Η ανάλυση επισημαίνει ότι (...) αν επιβιώσει για περισσότερους μήνες η κυβέρνηση Καραμανλή, τον Μάρτιο με αφορμή τις προεδρικές εκλογές θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία. Πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε επτά μήνες, καταλήγει η ανάλυση, όμως στην Ελλάδα το θερμόμετρο ανεβαίνει, με μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και την κοινωνία να είναι "καζάνι που βράζει" από τις φλόγες της πυρκαγιάς που έφθασαν έξω από την ελληνική πρωτεύουσα». (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ)

ΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΦΤΑΡΝΙΣΜΑ: «το ΠΑΣΟΚ πέρασε χθες σε μια μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης (...) η Ιπποκράτους δεν ζητά μεμονωμένες παραιτήσεις υπουργών αλλά ζητεί την άμεση προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της χώρας». (ο Γ. Πολίτης στα ΝΕΑ)

ΣΚΕΤΗ ΘΛΙΨΗ: «Το καλό σενάριο θα ήταν να είχαν εκλείψει οι εξωτερικές απειλές και το πλεονάζον δυναμικό της Εθνικής μας Υπηρεσίας να έπαιρνε έστω οιονεί μετάθεση στο εσωτερικό της χώρας, να γινόταν δηλαδή κάτι σαν το FBI της Ελλάδος. Αλλά αυτό το σενάριο μάλλον υπεραισιόδοξο είναι... Το πιο πιθανό είναι η εμπλοκή του ονόματος της ΕΥΠ (και όχι της υπηρεσίας) να γίνεται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους». (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας (2010-03-09 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν τη συρρίκνωση δικαιωμάτων για προσφυγή στα δικαστήρια (2006-11-14 00:00:00.0)
Νέος Χάρτης (2002-09-28 00:00:00.0)
Ιδού η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων λιτότητας (1997-10-19 00:00:00.0)
Αβάσιμο το σενάριο για βιβλικές καταστροφές (1996-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ