Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματική κοροϊδία...

ΒΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ! Θέλουν να αλλάξουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να ερευνώνται καλά καλά τα σκάνδαλα και οι ρέμουλες. Αλλά ...δεν μπορούν!

Είναι αυτό το Σύνταγμα - το καταραμένο - που δεν τους αφήνει και πρέπει να περιμένουν την ...επόμενη αναθεώρηση για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά. Κρίμα, γιατί είχαν την καλή την πρόθεση!

Μόνο που το Σύνταγμα επίσης λέει (στο περίφημο άρθρο 16) ότι απαγορεύεται η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Κι όμως, τα κολέγια - με νόμο που πέρασαν - θα δίνουν κανονικότατα πτυχία...

Για να μη συζητήσουμε για το πόσες φορές «ξεχάστηκε» το Σύνταγμα προκειμένου να γίνουν οι βρομοδουλειές του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και αλλού. Σε αυτές τις περιπτώσεις ...δεν υπήρχε πρόβλημα.

Εδώ όμως ξαφνικά τους έπιασε το ...δέος απέναντι στην τεράστια σημασία του σεβασμού των θεσμών.

Ομως, ακριβώς αυτή είναι η δουλειά των θεσμών τους. Να γίνονται «λάστιχο» όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα και «πέτρα» όταν πρόκειται για οτιδήποτε άλλο. Ιδίως για παροχές προς τους εργαζόμενους...

ΓΙΑ ΤΟ «ΣΚΥΛΟΚΑΒΓΑ» που ξέσπασε μεταξύ τους με αφορμή τις φωτιές τι να πει κανείς; Η υποκρισία και η κοροϊδία είναι ελαφρότατοι χαρακτηρισμοί...

Μπορούν όσο θέλουν να αλληλοαποκαλούνται «ανεύθυνοι». Η ΝΔ να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για το ότι ...δεν κρατήθηκε και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για ανοργάνωτο κράτος.

Εμείς δε θα τους κάνουμε τη χάρη να συμφωνήσουμε. Δεν είναι καθόλου «ανεύθυνοι», αντιθέτως είναι απολύτως «υπεύθυνοι» γιατί τόσα χρόνια στηρίζουν αφειδώς τα συμφέροντα των εταιρειών και των οικοπεδοφάγων.

Κι αυτό δεν καλύπτεται με τις ανούσιες κόντρες τους. Ο κόσμος το καταλαβαίνει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ