Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Δημοσιεύματα για «οδικό χάρτη Οτσαλάν»

ΑΓΚΥΡΑ - ΙΜΡΑΛΙ.--

Σε «οδικό χάρτη για την επίλυση του Κουρδικού» του ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος θα δημοσιοποιηθεί στις 15 Αυγούστου, αναφέρονται τις τελευταίες μέρες τουρκικά ΜΜΕ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Α. Οτσαλάν φέρεται να διατυπώνει θέσεις, στις οποίες ασκεί κριτική για την κατάσταση στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το οποίο δεν ανέλαβε δράση νωρίτερα για την επίλυση του προβλήματος, σημειώνοντας ότι μπορεί να λυθεί με «δημοκρατική νομοθεσία και δημοκρατικό σύνταγμα». Τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε δύο πτυχές του οδικού χάρτη, εκ των οποίων η μία είναι η προσφορά σχηματισμού συμμαχίας μεταξύ κουρδικού και τουρκικού λαού, που ζουν εκτός συνόρων της Τουρκίας και η δεύτερη αφορά τη συνθηκολόγηση με το ΡΚΚ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, από την πλευρά του, Αχμέτ Νταβούτογλου, απέρριψε τα όσα λέγονται, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία θα αναπτύξει λύσεις (...) η ίδια. Οι χώροι όπου συζητούνται τα ζητήματα αυτά είναι γνωστοί, είναι το Υπουργικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ