Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στις λογικές του κέρδους των επιχειρηματιών η αιτία

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες παίκτες ενημέρωσαν χτες τον υπεύθυνο του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ εκπρόσωποι του ΠΣΑΚ

Ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό τους Ελληνες μπασκετμπολίστες έκαναν χτες εκπρόσωποι του Συνδέσμου των παικτών (ΠΣΑΚ) στον υπεύθυνο του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρή Λιάπη, μετά από σχετική πρόσκληση. Οπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΚ, στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με εργασιακά και οικονομικά ζητήματα των παικτών, ήρθε να προστεθεί και το τελευταίο που αφορά στην πρόταση του ΕΣΑΚΕ για τη συμμετοχή τρίτου Αμερικανού στις ομάδες. Κάτι που, όπως επισήμαναν, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη θέση των Ελλήνων παικτών. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος των παικτών το τελευταίο διάστημα έχει κάνει προτάσεις που αφορούν στη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τους Ελληνες παίκτες, που τα τελευταία χρόνια πληρώνουν το ...μάρμαρο των παιχνιδιών συμφερόντων, με σκοπό το κέρδος των παραγόντων, που παίζονται στο επαγγελματικό μπάσκετ. Ο ΠΣΑΚ προτείνει από την πλευρά του μια σειρά προϋποθέσεων που θα διασφαλίσουν τη θέση των Ελλήνων παικτών σε ορισμένα ζητήματα. Συγκεκριμένα, προτείνει την καταβολή εγγύησης των σωματείων που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα, προκειμένου να διασφαλιστούν οι συμφωνίες που έχουν κάνει με παίκτες και προπονητές. Την απαγόρευση μεταγραφών σε ομάδες που δεν έχουν εξοφλήσει τα χρέη προς παίκτες και προπονητές. Το δικαίωμα μετακίνησης των παικτών που είναι απλήρωτοι από τις ομάδες τους σε άλλη ομάδα της Α1, ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν κάποιο εισόδημα. Καμιά αλλαγή στο καθεστώς συμμετοχών που υπάρχει αυτή τη στιγμή και έχει να κάνει με τη συμμετοχή 2 Αμερικανών και τεσσάρων Κοινοτικών. Επίσης, ο ΠΣΑΚ ξεκαθαρίζει τη θέση του όσον αφορά στην πολύπαθη κατηγορία της Α2, ότι σε καμιά περίπτωση δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα εάν δεν ισχύσουν και όσες αλλαγές έχουν συμφωνηθεί στην κοινή συνάντηση ΓΓΑ, ΕΟΚ, ΠΣΑΚ.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Λιάπης τόνισε: «Είναι σαφέστατο πλέον με αφορμή και το τελευταίο θέμα, που έχει να κάνει με τη συμμετοχή των ξένων, ότι οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των ομάδων ανάμεσα στο κέρδος ή το ταλέντο επιλέγουν το πρώτο. Αυτές οι λογικές του κέρδους είναι η επιλογή τους και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων που θίγουν οι παίκτες. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα στον ΠΣΑΚ, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί και η ανάγκη δημιουργίας ενός μαχητικού κινήματος το οποίο θα αντιπαλέψει τις λογικές του κέρδους και της εμπορευματοποίησης, που μετατρέπουν τον αθλητισμό σε προϊόν προς πώληση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ