Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Θρίλερ» εν εξελίξει

Πώς θα σας φαινόταν αν σε ένα κατά τα άλλα δημοκρατικότατο Κοινοβούλιο, από αυτά τα αστικά, σηκωνόταν επάνω εκπρόσωπος του Εθνους και ζητούσε - με άλλοθι, φυσικά, την πάταξη του εγκλήματος στο ...μέλλον - τη δημιουργία μιας τεράστιας βάσης γενετικών δεδομένων που θα λειτουργεί σε κρατικό επίπεδο και στην οποία θα καταχωρίζεται το DNA κάθε νεογέννητου βρέφους(!);..

Αν σας μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή με αποκορύφωμα συνωμοσιολογίας και τερατολογίας περί «Μεγάλου Αδελφού» (τα συνηθίζουν κάτι τέτοια οι ...κομμουνιστές), αξίζει να καταγράψουμε ότι το παραπάνω συνέβη:

Στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, επικεφαλής Αυστραλών βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης, ο κ. Π. Λίτσεϊ, τάχθηκε υπέρ της δημιουργία μιας οργανωμένης ομοσπονδιακής τράπεζας γενετικών δεδομένων, «που θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιήσει η αστυνομία για την πάταξη του εγκλήματος» μέσω της λήψης DNA από τα νεογέννητα...

«Υπάρχει», είπε ο Λίτσεϊ, «ανάγκη να φτιάξουμε μία εθνική τράπεζα γενετικών δεδομένων με οργανωμένο και ευκολοδιαχείριστο τρόπο... Ετσι θα ήταν λογικό και σώφρον να αρχίσει η λήψη DNA από την πρώτη μέρα της γέννησης... Μπορούμε να κινηθούμε στο μεσοδιάστημα συλλέγοντας το DNA κάθε Αυστραλού, ενώ το ίδιο θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην περίπτωση των μεταναστών, οι οποίοι με την είσοδο στη χώρα θα πρέπει να δίνουν το δικό τους δείγμα DNA»...

Σ' αυτό το σημείο, ο Λίντσεϊ, θέλοντας να υπάρξει ...«καθησυχαστικός», προέβαλε τον ακόλουθο ισχυρισμό: «Οι φάκελοι DNA θα κρατηθούν απόλυτα μυστικοί... Και στο κάτω κάτω, εάν δεν είναι κάποιος εγκληματίας δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτε»! (σ.σ.: γνώριμα τα «επιχειρήματα», ε;)..

Βέβαια, ο Λίντσεϊ και οι ομοϊδεάτες του ουδέποτε απασχολήθηκαν με ερωτήματα πώς η δημιουργία μιας τράπεζας γενετικών δεδομένων εξασφαλίζει στους πολίτες την προστασία της ατομικής και πολιτικής τους ελευθερίας...

Πώς είναι δυνατόν, οι όποιες «δεσμεύσεις» περί «καθεστώτος απορρήτου» να μπορούν να εγγυηθούν πως η καταγραφή γενετικών πληροφοριών δεν θα έβαζαν στον «πειρασμό» κρατικές αρχές ή μυστικές υπηρεσίες να ...«επεξεργαστούν» το γενετικό υλικό πολιτών;..

Το αξιοσημείωτο, δε, είναι τούτο: Τα παραπάνω περί του γενετικού φακελώματος, ακόμα και των βρεφών, δεν ακούστηκαν χτες η προχτές. Ειπώθηκαν τον Απρίλη του 2001! Δηλαδή, πέντε ολόκληρους μήνες πριν την 11η Σεπτέμβρη (για να αποδειχτεί ότι οι Δίδυμοι Πύργοι ήταν απλώς η αφορμή των όσων είχαν σχεδιάσει για τον κόσμο από πριν)

και οχτώ ολόκληρα χρόνια πριν η ημετέρα Ελλάς νομοθετήσει (έχουμε πάντα μια σχετική καθυστέρηση σε θέματα προσέγγισης με τον «πολιτισμένο» κόσμο) τη γενικευμένη λήψη DNA από τους «υπόπτους» (των βρεφών μη συμπεριλαμβανομένων - ακόμα...).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ