Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10424

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία και τρεις Ομοσπονδίες Γονέων, απαίτησαν χτες, μεταξύ άλλων, δωρεάν μαζικό εμβολιασμό για τη νέα γρίπη, όλων των μαθητών κι όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.


ΣΕΛ.  16

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΪΝ με οδυνηρά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα

Να απορρίψουν και αυτή την αντιδραστική ρύθμιση προς όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία το ΚΚΕ. Αποφασιστικά να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους

Η κυβέρνηση - συνεπής στις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ και του κεφαλαίου - αποφάσισε να ενσωματώσει στην εθνική νομοθεσία ρυθμίσεις της γνωστής για την αντιδραστικότητά της οδηγίας Μπολκεστάιν «για την απελευθέρωση των υπηρεσιών». Επιχειρείται, έτσι, να δημιουργηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις και νέοι τομείς για την κερδοφόρα δράση του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ενώ τινάζονται στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα, αφού σύμφωνα με την «Μπολκεστάιν» είναι δυνατόν επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν εργαζόμενους στις χώρες εγκατάστασης με τους όρους που ισχύουν στη χώρα προέλευσης.

Το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου σημειώνει ότι «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την απελευθέρωση των υπηρεσιών, αντίθετα με τα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός για "μείωση τιμών" στον καταναλωτή και "αύξηση της απασχόλησης", στόχο έχει να διευκολύνει την είσοδο των μονοπωλίων και σε νέους κλάδους, με θετικούς όρους για την κερδοφορία τους».


ΣΕΛ.  9

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Κλιμακώνεται η λαϊκή κινητοποίηση

Με ποικιλόμορφες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις οι λαϊκές δυνάμεις της Ονδούρας συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στους πραξικοπηματίες, ζητώντας όχι μόνο επιστροφή του ανατραπέντος προέδρου αλλά και πολιτική αλλαγή στη χώρα. Νέο στοιχείο, οι λαϊκές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε Ελ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα και Γουατεμάλα, με αποκλεισμούς όλων των συνοριακών περασμάτων.


ΣΕΛ.  19

20 χρόνια μετά...

O νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Πολωνός, που εκλέχτηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις των μονοπωλίων, απέτισε «φόρο τιμής στα εκατομμύρια των συμπολιτών μας που δεν υποτάχθηκαν στο απολυταρχικό κομμουνιστικό σύστημα»... Αναμενόμενος αντικομμουνισμός από έναν εκπρόσωπο της δικτατορίας των μονοπωλίων, από πρώην σοσιαλιστική χώρα, αν και είναι πολιτικό ψέμα το «όλοι οι συμπολίτες», γιατί υπέταξαν τους λαούς στον καπιταλισμό με την αντεπανάσταση. Προχτές ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε έρευνα κοινής γνώμης κατ' εντολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία το 57% των ερωτηθέντων Ανατολικογερμανών εκτιμά ότι «στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, υπήρχαν μερικά προβλήματα, αλλά μπορούσε να ζει κανείς καλά, καλύτερα απ' ό,τι σήμερα στην ενωμένη Γερμανία». Καλύτερη η ζωή των εργαζομένων στο σοσιαλισμό, με τα όποια προβλήματα, παρά στον καπιταλισμό.



ΒΑΡΕΑ - ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
Πάλη χωρίς καμιά αναβολή

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ, κόντρα σε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού ή εφησυχασμού.


ΣΕΛ.  15
ΕΥΑΘ
Δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Η Πανθεσσαλονίκεια Επιτροπή Αγώνα οργανώνει κινητοποιήσεις σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  8
Κλέβουν τα Ταμεία

Τα 12,6 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν τα χρέη του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία το 2009.


ΣΕΛ.  13
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Μετανάστες και κοινωνικά δικαιώματα στο στόχαστρο

Μέτρα για την ένταση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και του φακελώματος συζητούν οι υπουργοί της ΕΕ.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ