Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Η «γραφειοκρατία» μάς κοστίζει

«Δυσβάσταχτο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των εμποροβιομηχάνων Κ. Μίχαλος το γραφειοκρατικό κόστος για τις επιχειρήσεις, μιλώντας χτες σε εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής Απλούστευσης Διαδικασιών και ζήτησε επίσπευση των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα το υπαρκτό πρόβλημα της γραφειοκρατίας που επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα των εργαζομένων, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει προωθήσει αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον «περιορισμό» της. Μόνο που στο όνομα της απλούστευσης των διαδικασιών, στην πραγματικότητα απαλλάχτηκαν και απαλλάσσονται οι μεγάλες επιχειρήσεις από εύλογες οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά και από μια σειρά προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, όπου ως «απλοποίηση» νοείται η κατάργηση όρων και προϋποθέσεων που περιόριζαν, έστω ως ένα μικρό βαθμό, την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου.

Εξάλλου, και ο Κ. Μίχαλος έκανε σαφές πού εστιάζεται το πρόβλημα από τους επιχειρηματίες, λέγοντας ότι η γραφειοκρατία: «εξακολουθεί να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάληψη νέων και δυναμικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ