Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΓΙΑΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Σήμερα το πρωί στις 10, στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα

Νέα αγωνιστική κινητοποίηση πραγματοποιούν, σήμερα, οι μηλοπαραγωγοί της επαρχίας Αγιάς, απαιτώντας να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά τους σχετικά με τις αδιάθετες ποσότητες της περσινής χρονιάς και τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από την ακαρπία και το χαλάζι. Οπως αποφάσισαν, σε μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, σήμερα, στις 10 π.μ. θα προχωρήσουν σε κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, όπου θα καταφτάσουν με τα αγροτικά αυτοκίνητα και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, που ξεκίνησαν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας, πριν λίγες μέρες, συλλαλητήριο με τρακτέρ, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους.

Τα αιτήματα που θέτουν είναι:

  • Να πάρει πίσω ο ΕΛΓΑ τις απαράδεκτες εκτιμήσεις για την ακαρπία του 2008 και να αποζημιώσει δίκαια τους παραγωγούς. Να αποζημιωθούν και οι ποικιλίες πράσινων μήλων.
  • Χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας στους αγρότες της επαρχίας Αγιάς.
  • Πάγωμα των δανείων και χορήγηση άτοκων δανείων για 3 χρόνια.
  • Απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων μήλων που βρίσκονται στα ψυγεία της περιοχής με ενεργοποίηση σχετικού νόμου που επιτρέπει τη διάθεσή τους σε σπόρους, παιδικές κατασκηνώσεις κ.ά.
  • Αμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις για τη χαλαζόπτωση του περασμένου Μάη.
  • Ν' αλλάξει επιτέλους ο αναχρονιστικός και άδικος κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να δίνεται αποζημίωση στο 100% της ζημιάς και να συμπεριληφθούν όλα τα ζημιογόνα αίτια που οφείλονται σε φυσικά και καιρικά φαινόμενα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ