Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αποκαλύπτεται η προβοκάτσια

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την υπόθεση Τσουκάτου

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υπόθεση Τσουκάτου, η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε:

«Είναι μία ευκαιρία να γίνει μία σύγκριση ανάμεσα στο ποια είναι η συμπεριφορά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ - και δε μιλάω για μεμονωμένο στέλεχος, μιλάω για ολόκληρη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από τον πρόεδρο - απέναντι στο ΚΚΕ και απέναντι στις προβοκάτσιες και στις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχθηκε το ΚΚΕ και ποια είναι η στάση η δική μας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ σε ένα ζήτημα το οποίο είναι υπαρκτό. Το ΠΑΣΟΚ, π.χ., χρησιμοποίησε την προβοκάτσια ότι η εταιρεία "Γερμανός" - η οποία είναι μια εταιρεία που και σωστά πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή, γιατί είναι με σκάνδαλο δεμένη, το οποίο εμείς το καταγγέλλουμε - ανήκει στο ΚΚΕ, άρα το ΚΚΕ είναι μπλεγμένο σε ένα σκάνδαλο.

Ούτε έφερε στοιχεία, ούτε απέδειξε τίποτα και είναι φανερό ότι ο "Γερμανός" δεν ανήκει στο ΚΚΕ. Γιατί και μόνο το ότι τον αγόρασε ο ΟΤΕ και η "Ντόιτσε Τέλεκομ" είναι η καλύτερη απόδειξη, πέρα από τα στοιχεία, ότι δεν ανήκει στο ΚΚΕ. Καμία πολυεθνική δεν θα κοίταγε να αγοράσει μια επιχείρηση που να ανήκει στο ΚΚΕ και η οποία επιχείρηση έχει σχέση και με εξοπλιστικά προγράμματα. Αν είναι δυνατό να αφήσουν το ΚΚΕ να έχει επιχείρηση με εξοπλιστικά προγράμματα. Και να θυμίσω με την ευκαιρία ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε στον Γερμανό τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών στο "Ελ. Βενιζέλος" και επί ΠΑΣΟΚ η εταιρεία "Γερμανός" έφτιαξε κάποια εξαρτήματα στα εξοπλιστικά προγράμματα υποβρυχίων, που έχουν να κάνουν με επικοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ, όμως, υιοθέτησε όλα αυτά που είπαν ο Καρατζαφέρης, ο Μανώλης της ΝΔ και διάφοροι και χωρίς να βασανιστεί, και χωρίς να φέρει αποδείξεις.

Εμείς, εδώ και δύο χρόνια, ακούμε ότι ο κ. Τσουκάτος έχει δεχθεί ότι έχει πάρει ένα εκατομμύριο μάρκα και τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ λέει "ναι, μπορεί να τα πήρε, αλλά δεν μου είπε από πού είναι" ή "δεν βρέθηκε στα βιβλία". Και εμείς, θα το πω καθαρά και μετανιώνουμε κιόλας για τη διακριτικότητα με την οποία σταθήκαμε απέναντι σε αυτό το θέμα, να δούμε τι θα πει η Δικαιοσύνη.

Σήμερα έμαθα ότι η Δικαιοσύνη τον θεωρεί ύποπτο, τα πήρε. Και προσέξτε μιλάμε για κυβερνητικό κόμμα, όταν παίρνεις χρήματα από μία επιχείρηση στα δίνει για κάποιο σκοπό, και μπορεί να επιβεβαιωθεί. Συμπέρασμα: Και τα δύο κόμματα είναι βουτηγμένα στα σκάνδαλα. Προσέξτε όμως, αυτό είναι ένα μικρό μέρος της πολιτικής τους. Το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής τους είναι τα νόμιμα σκάνδαλα. Και για μας, νόμιμο σκάνδαλο είναι η ιδιωτικοποίηση, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η πολιτική απέναντι στους μετανάστες. Οσο υπάρχουν τα νόμιμα σκάνδαλα, υπάρχουν και τα παράνομα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να κάνει οτιδήποτε, προκειμένου να πάρει αυτοδυναμία. Οχι λάσπη να πετάξει, μα και να κάνει τη μεγαλύτερη προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ. Η ΝΔ πολύ το χαίρεται, αν ήταν αντιπολίτευση μπορεί να την έκανε η ΝΔ την προβοκάτσια, προκειμένου να βγει στην κυβέρνηση. Δεν είναι αθώα η ΝΔ, αλλά αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ και ο Καρατζαφέρης δουλεύουν για την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και εμμέσως και για τη ΝΔ, γιατί και η ΝΔ πάντα ενδιαφέρεται να πληγεί το ΚΚΕ, πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ