Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεταπτυχιακά κατάρτισης

«Επισημάναμε ότι είναι δυνατόν να λάβει κάποιος μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης μέσα σε χρονικό διάστημα 12 μηνών. Αυτό έγινε αποδεκτό από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε να ελαττωθεί ο μεγάλος χρόνος που συνολικά απαιτείται για την λήψη πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης». Αυτά είπαν οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων, μετά από την 61η Σύνοδό τους, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στα Γιάννενα.

Θέλουν: Μεταπτυχιακά ενός χρόνου, για να συντομευτεί η συνολική διάρκεια των σπουδών, για να βγαίνουν πιο γρήγορα στην παραγωγή οι απόφοιτοι. Ομολογούν, δηλαδή, ότι τα μεταπτυχιακά που έχουν φτιάξει - και τώρα ζητούν να συντομευτεί η διάρκειά τους - δεν εξυπηρετούν την υψηλή επιστημονική ειδίκευση, αλλά έχουν ένα στενά καταρτισιακό χαρακτήρα, ανοίγουν και κλείνουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων σε αποφοίτους. Για να εξυπηρετήσουν καλύτερα αυτές τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων θέλουν να συντομεύσουν τη διάρκειά τους. Γι' αυτό δε λένε κουβέντα εξάλλου, για την επιστήμη και την ανάπτυξή της, δε λένε κουβέντα για την ανάγκη να βγαίνουν οι απόφοιτοι επιστήμονες υψηλού επιπέδου για να υπηρετήσουν την κοινωνία, την ανακούφιση και την προκοπή του λαού, αλλά συζητούν για τις σπουδές με κριτήριο... τη συντόμευση του χρόνου τους.

Και για να καταλαβαινόμαστε, αυτά τα «επισημαίνουν» οι πρυτάνεις και τα «αποδέχεται» η κυβέρνηση. Με μια ψυχή, με μια φωνή, όλοι τους προχωρούν... βουρ για τις αναδιαρθρώσεις!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ